NB I

Az MTK nem bírt az Újpesttel

A Újpest Ahjupera és Balajti góljaival 2-1-re legyőzte az MTK-t a Monicomp Liga 20. fordulójában. A vendégek a 75. percben szépítettek Kanta révén, de az egyenlítésre már nem maradt idejük.

Az első gól szerzője - Fotó: MTI
A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, majd az 5. percben Pápai rúgta fel Nicola Mitrovicsot, így ígéretes helyről következhetett szabadrúgás. Takács állt a labda mögé és szépen tekert a kapu fölső sarka felé, de Szatmári Zoltán számított erre, és szögletre mentett.

A 17. percben a lila-fehérek kapusának, Balajczának akadt dolga, Pátkai és Könyves kényszerítője után az utóbbi küldte kapura a labdát, de a lövés nem volt túl erős, az Újpest hálóőrének nem volt nehéz dolga.

Aztán a 25. percben szép góllal szerezte meg a vezetést a hazai klub. Jarmo Ahjupera kényszerítőzött Böőrrel az MTK tizenhatosának előterében, majd az észt játékos nagy erővel Szatmári kapujába vágta a labdát (1-0).

Hatalmasat védett Balajcza a 38. percben. Eppel ugrott ki az újpesti védők közül, és okosan akarta a kapuba emelni a játékszert, de a kapus az utolsó pillanatban belepiszkált, így elmaradt az egyenlítés

Fordulás után nem sokat kellett várni a második hazai gólra. Az 58. percben Tajthy szerzett vissza egy eladott labdát, beverekedte magát két védő között, majd Balajtihoz gurított, aki egy testcsellel indulva előnybe került védőjével szemben, és a rövid fölsőbe bombázott (2-0).

A 72. percben a harmadik is közel volt, Lázár passzolt Böőr Zoltán elé, de a középpályás lövése nem találta el az MTK kapuját.

Ezzel szemben a 75. minutumban szépítettek a vendégek. Kanta és Könyves mutatott be egy szép kombinációt, a labda visszakerült a feladóhoz és 20 méterről lőtt gólt (2-1). Balajcza Szabolcsot meglepte a lövés, nem is tudott reagálni rá.

Az utolsó percekben kizárólag szabálytalan, több esetben durva megmozdulásokat láthattak a nézők, főleg a hazaiak tördelték a játékot, az egygólos előny megtartása miatt. Kanta lábában lehetett volna az egyenlítés, de szabadrúgása jóval az Újpest kapuja mellé szállt. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma, így a hazaiak 2-1-re győztek.

Monicomp Liga, 20. forduló:

Újpest-MTK 2-1 (1-0)

gólszerző: Ahjupera (25.), Balajti (58.) ill. Kanta (75.)