Premier League

A City kikapott a Stamford Bridge-en

A Chelsea a hajrában lőtt góljaival 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Premier League 30. fordulójában. A hazai kékek sokáig nem tudták feltörni a vendégek védelmét, de David Luiz és Ramires kései góljaival megszerezték a három pontot.

Luizt ünneplik a társak - Fotó: AFP
A Chelsea kezdte meggyőzőbben a mérkőzést, Florent Malouda kétszer is lőhetett, de Joe Hart, a manchesteriek kapusa mindkét próbálkozást fogta. A francia szélső mellett a kékek csapatkapitánya, Frank Lampard volt aktív, a 18. percben hatalmas helyzetet hagyott ki az angol középpályás.

A 26. percben ismét Lampard került helyzetbe szabadrúgásból, miután James Milner rúgta föl Maloudát, de a vendégkapus a helyén volt, az irányító lövése azonban kapu mellé ment.

A City teljesen alulrendelt szerepet játszott, a hazaiak szinte körbelőtték Hart kapuját, Fernando Torres és Salomon Kalou is feliratkozott a helyzetbe kerülők listájára, de a vezető gól nem akart összejönni (a vendégek legjobbja Hart kapus volt).

Az első játékrész 0-0-val végződött, ami a Manchester szempontjából nagy fegyvertény, ugyanis a Chelsea végig támadta az első 45 percet.

Fordulás után sem változott a leosztás, a hazaiak támadtak a City védekezett, az 51. percben a hazai kékek gyakorlatilag kihagyhatatlan helyzetbe hozták Maloudát, de a szélső 11 méterről épp Hart kezébe lőtte a labdát.

Aztán a kimaradt hazai helyzetek után megvillant a Manchester is. Egy baloldali beadást Edin Dzeko fejelt kapura, Petr Cech már verve volt, de a labda mellé ment. Közben a hazaiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti frissített a támadószekción. Torres helyett Didier Drogba, Malouda helyett pedig Nicolas Anelka jelentkezett játékra.

A 79. percben érett góllá a Chelsea mezőnyfölénye. David Luiz került helyzetbe, és a csatárokkal szemben a védő nem teketóriázott, hanem bevágta Hart kapujába a vezető találatot (1-0).

A bekapott gól után próbálkozott a City, Dzeko és Barry is egyenlíthetett volna, de a lefújás előtt a hazaiak bebiztosították a győzelmüket. Ramires kapott remek labdát 25 méterre a Hart kapujától, majd két védőt kicselezve berúgta a Chelsea második gólját (2-0). Másra már nem is maradt idő, Carlo Ancelotti csapata begyűjtötte a három pontot.

Premier League, 30. forduló:

Chelsea-Manchester City 2-0 (0-0)
gólszerzők: Luiz (79.), Ramires (90.)


Korábban:
Sunderland-FC Liverpool 0-2 (0-1)
Gól: Kuyt (34., 11-esből), Suarez (77.)

Szombaton játszották:
Everton-Fulham 2-1 (1-0)
Gól: Coleman (36.), Saha (49.), illetve Dempsey (62.)

Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-1)
Gól: Jarvis (38.)

Blackburn Rovers-Blackpool 2-2 (0-2)
Gól: Samba (49.), Hoilett (90.), illetve Adam (25., 29., előbbit 11-esből)

Manchester United-Bolton Wanderers 1-0 (0-0)
Gól: Berbatov (88.)
kiállítva: Evans (76., Manchester)

Stoke City-Newcastle United 4-0 (1-0)
Gól: Walters (29.), Pennant (47.), Higginbotham (49.), Fuller (90.)

West Bromwich Albion-Arsenal 2-2 (1-0)
Gól: Reid (3.), Odemwingie (58.), illetve Arsavin (70.), Van Persie (78.)

Wigan Athletic-Birmingham City 2-1 (1-1)
Gól: Cleverley (25.), Figueroa (90.), illetve Ridgewell (6.)

Tottenham Hotspur-West Ham United 0-0