Pápa-Kaposvár

Véber sorsdöntő meccsről, Sisa felnégyelésről beszél

A Lombard vezetőedzője szerint, ha megnyerik két soron következő mérkőzésüket, akkor a tavella első felében végezhetnek, míg a kaposvári szakember a sok sérültje miatt aggódik.

Szombaton kerül sor a Lombard Pápa-Kaposvári Rákóczi találkozóra, amely mérkőzés sok kérdésre választ adhat. Véber György fontosnak tartaná, hogy az elöttük álló csapatokból egyet le tudjanak győzni.

"Sokszor mondtam már mérkőzések előtt: most eldől, hogy az elsőkhöz, vagy a hátsókhoz csatlakozunk. Ennek kapcsán - bár nem szeretek - most mégis két mérkőzésről kell beszélnem. Ha a két hazai találkozónkat megnyerjük, akkor szinte biztos, hogy a tabella első hét helyének valamelyikén végzünk, hogy melyiken az csak rajtunk múlik. Eszeveszetten fontos két mérkőzés következik, amelynek végén akár harminchárom pontunk is lehetne. Onnantól kezdve még van hátra kilenc forduló, amin huszonhét pontot lehetne megszerezni. Tavaly harminchét ponttal zártuk a bajnokságot, így remek szezont futhatunk. Persze ennyire nem szeretnék előre szaladni, ezek csak az én kis számolgatásaim. Nagyon nagy mérkőzés előtt állunk, ennek rendeltünk alá mindent a héten. Elsősorban mentálisan lesz nehéz feladat, de ha meg tudjuk oldani, akkor egészen biztosan lehetnek olyan céljaink, hogy az előttünk állók közül valakit elkapunk, ami az én csapatom életében óriási eredménynek számítana" - mondta a Lombard Pápa vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

Sisa Tibor is dicsérte az ellenfelet, valamint elmondta, komoly sérülések hátráltatják a felkészülést.

"A Lombard egy nagyon egységes csapat, a keretében válogatottat megjárt játékosokkal. Könnyíti a helyzetüket, hogy hétközben nem volt tétmérkőzésük. Mi a négyben vagyunk a Magyar Kupában, négyben a bajnoki táblázaton, ami nagyon nagy eredmény, de ezek a négyek fel is négyeltek minket. Így most nyolc játékosunk sérült, remélem, hogy ez a szám nem duzzad tovább. Igaz, szinte várjuk, mit hozhat még az élet. Felfoghatjuk ezt pozitívan is, mert a nyáron elkezdett fiatalítást tovább tudjuk fokozni, így az NB I egyik legfiatalabb pályára lépett csapatával rendelkezünk. Eddig helytálltunk, ami nagyon dicséretes, bízom továbbra is a fiatalos lendületben" - jegyezte meg a kaposvári tréner.