Premier League

Tíz emberrel is nyerni tudott a Manchester United

A Vörös Ördögök Dimitar Berbatov góljával 1-0-ra legyőzték a Boltont a Premier League 30. fordulójában, annak ellenére, hogy a hazaiaktól Johny Evans a kiállítás sorsára jutott. Az Arsenal 2-2-es döntetlent játszott a West Bromwich otthonában, 2-0-s hátrányból mentett pontot Arsene Wenger csapata.

A Manchester United kezdte jobban a mérkőzést, Nani kétszer is megkavarta a Bolton védelmét, lövései azonban nem okoztak nagyobb gondot Jaaskelainennek. A 10. percben újabb hazai helyzet következett, Ryan Giggs szögletét Javier Hernández lőtte kapura, de Wheater belevetődött. A védő kezét érintette a labda, de Marriner játékvezető tovább engedte a játékot, nem ítélt büntetőt.

Fabio és Berbatov próbálkozik - Fotó: AFP
A 14. percben a vendégek szélsője, Martin Petrov lőhetett szabadrúgást, de a kapu hosszú oldalába tartó lövést Edvin van der Sar rutinszerűen húzta le. Sir Alex Ferguson, aki eltiltását töltve a lelátóról figyeli a mérkőzést, folyamatosan telefonon kommunikált a másodedzővel.

A félidő 25. percében Wayne Rooney tesztelte a Bolton kapusát, a válogatott csatár a tizenhatos vonaláról tüzelt kapásból, de a labda épp a kapu közepébe tartott, Jaaskelainen pedig higgadtan védett.

A 32. minutumban hatalmas United-helyzet maradt ki, Rooney kapott remek indítást a pálya jobb oldalán, de az alapvonalról visszapasszolt labdát Hernández kapu mellé lőtte. Hét perccel később az angol lőtt a Bolton kapujára, de az ő próbálkozása is mellészállt. A félidei 0-0 megfelelt a játék képének, mind a labdabirtoklás, mind a kapura tartó lövések száma teljesen kiegyenlített volt.

A szünetben cseréltek a hazaiak, Javier Hernández helyett Dimitar Berbatov állt be. Ennek ellenére a második félidőben is Nani volt a Manchester legaktívabb játékosa, több lövést eresztett meg, pechére azonban egyikből sem lett gól.

A 66. percben Antonio Valencia lőtt hatalmasat bő 25 méterről, de kapu mellé ment a lehetőség. Egy perccel később a hazaiak izgulhattak, Martin Petrov lőhetett, de van der Sar bravúrosan védett.

Berbatov a 73. percben kétszer is megmutatta, hogy miért küldték pályára, először egy visszagurított labdát belsőzött kapu mellé, majd egyedül törhetett Jaaskelainen kapujára, de Wheater az utolsó pillanatban tisztázott a bolgár elől.

Három perccel később emberhátrányba kerültek a Vörös Ördögök, Johnny Evans csúszott rá Holdenre, a játékvezető pedig azonnal felmutatta a pirosat a fiatal védőnek. A vendégek középpályása nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le a pályáról.

A 84. percben Wayne Rooney veszélyeztetett, Valencia adott neki remek labdát, de a rövidre tartó lövést fogta a vendégkapus. Az ellentámadásból könnyen meglehetett volna a Bolton előnye. Matthew Taylor maradt egyedül a tizenhatoson belül, de fejese épp a hazai hálóőr kezében kötött ki.

Aztán a 88. percben megszerezte a vezetést a 10 emberrel játszó United. Valencia lövése kijött Jaaskelainenről, Berbatov pedig közelről bepofozta a labdát a hálóba (1-0). A játékvezető négy percet hosszabbított, de a vendégek nem jutottak igazán nagy helyzetig, győzött a Manchester United.

Az Arsenal idegenben lépett pályára West Bromwich Albion ellen, és meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést, sőt. A második félidő elején már kétgólos volt az előnyük, de az Ágyúsok nagyot hajrázva a mérkőzés végére az egyik pontot megmentették. Ezzel együtt, a Manchester United győzelmével 5 pontra nőtt Arsene Wenger csapatának hátránya a bajnoki tabellán.



Premier League, 30. forduló:

Manchester United-Bolton Wanderers 1-0 (0-0)
gólszerző: Berbatov (88.)
kiállítva Evans (76. – Manchester)

Aston Villa-Wolverhampton 0-1 (0-1)
gólszerző: Jarvis (38.)

Blackburn-Blackpool 2-2 (0-2)
gólszerzők: Samba (49.), Hoilett (90.) ill. Adam (25. - büntetőből, 29.)

Stoke-Newcastle 4-0 (1-0)
gólszerzők: Walters (29.), Pennant (47.), Higginbotham (49.), Fuller (90.)

West Bromvich Albion-Arsenal 2-2 (1-0)
gólszerző: Reid (3.), Odemwingie (58.) ill. Arsavin (70.), van Persie (78.)

Wigan-Birmingham 2-1 (1-1)
gólszerzők: Cleverley (25.), Figueroa (90.) ill. Ridgewell (6.)