Női kézilabda KEK

Remek játékkal elődöntős a Ferencváros

Nem nagyon volt kérdéses a zöld-fehérek győzelme a Toulon ellen

Az egygólos idegenbeli vereség után végig uralta a Ferencváros a Toulon elleni visszavágót a női kézilabda KEK negyeddöntőjében, és meggyőző, összesítésben tízgólos különbséggel jutott tovább.

Zácsik és Tomori állítják meg a Toulon játékosát a női kézilabda KEK-ben 2011-ben

Az első gólt a Ferencváros szerezte, és egyértelműen irányították az első tíz percet a mieink. A védőfalunk agresszíven és mozgékonyan reagált a franciák lassú játékára, támadásban pedig elsősorban Szucsánszki és Zácsik betöréseinek és átlövéseinek köszönhetően sziporkáztunk.

Gyorsan időt is kért a Toulon mestere, de a játék képe nem sokat változott. Csak az érdemel említést, hogy Szamoránsky Piroska is elkezdte termelni a gólokat beállóból.

Az első negyedóra végén a folyamatosan reklamáló vendégedzőt kétperces kiállítással büntették a szlovák játékvezetők, de az emberelőnyből sajnos nem mi jöttünk jobban. Nagy tragédiát azonban ez nem jelentett, 12-8-ra vezetett a Fradi. A következő találatot is a franciák szerezték, de Tomori erőszakos betörése és Kovacsicz indításból szerzett gólja révén 14-9-re módosult az állás.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője: Ekkora különbségre nem számítottam, baráti körben azt mondogattam, hogy hét-nyolc góllal nyerhetünk. Az elején határozottan léptünk fel, és amikor elfáradt az ellenfél, eldöntöttük a mérkőzést. Talán ez volt a tavasz legjobb teljesítménye. A kupagyőzelem nem lebeg előttem, az érdekel, hogy három nap pihenő jön, utána pedig elkezdünk készülni a Vác elleni fontos mérkőzésünkre. Nekik nagyon szurkolok vasárnap, ahogy a Győrnek is. Ők ugyan már továbbjutottak, de kívánom nekik, hogy nyerjék meg a BL-t.Újabb közjáték következett Thierry Vincent reklamálása miatt, és egy kétperces büntetést kettő plusz kétpercesre bővítettek a bírók. Elek Gábor ki is kérte az idejét, és felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy lehetőség van az előny növelésére. Sajnos ez technikai hibák és Szucsánszki kiállítása miatt nem valósult meg, de az előny továbbra is négy-ötgólos volt, tehát nagyon nem kellett izgulnunk.

A félidő hajrájában pedig még emberhátrányban is sikerült növelni a különbséget, 19-13-mal mehettünk a szünetre.

A második játékrészben is hasonló mederben folyt a játék, a csapatok közötti különbség sem nagyon változott, az utolsó negyedóra kezdetén sikerült hat, majd hétgólosra növelni az előnyt.

A vendégek csak egy-egy egyéni villanásból tudtak gólokat elérni, a zöld-fehérek viszont kreatív és látványos támadójátékot produkáltak. A hajrára fordulva időt kért a Toulon vezetőedzője, és ezt követően emberfogással próbálták megállítani Zácsikot és Szucsánszkit, de ez csak néhány pillanatig zavarta meg a Fradit, Abramovics remekül védett, Tomori pedig szép gólokat lőtt.

Az utolsó percekben még tovább nőtt az előny, a végén már ki is számolhatta a népligeti csarnok közönsége az ellenfelet, hiszen tizenegy gól volt a két csapat között. A Ferencváros bejutott a KEK elődöntőjébe.

Női kézilabda KEK, negyeddöntő, visszavágó:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Toulon (francia) 37-26 (19-13)

Továbbjutott: FTC, 60-50-es összesítéssel