Serie A

A Palermo a Milan ellen szakította meg rossz sorozatát

A piros-feketéket két pontra megközelítheti az Inter a tabella élén

Gyenge játékkal szenvedett 1-0-s vereséget a Milan Palermóban a Serie A 30. fordulójában. A hazaiak gyorsan vezetést szereztek a román Goian révén, és utána áthatolhatatlan falat húztak a tabellát vezető ellenfelük támadásai elé. Az is igaz, hogy sok ötlet nem volt a Milan próbálkozásaiban, így megérdemelten nyert az ötmérkőzéses vereségsorozatot megszakító Palermo.

Nem kezdett túl nagy lendülettel a két csapat. A Palermo ébredt előbb, és ezt rögtön egy góllal bizonyították. Egy szöglet után Migliaccio fejelte le a labdát Goian elé, aki az átvétel után közelről a Milan hálójába bombázott. (1-0)

Goian gólöröme a Palermo-Milan bajnokin 2011 márciusában

A piros-feketék gyorsan megpróbálkoztak az egyenlítéssel, miután a saját első sarokrúgásukból Nesta kotorta kapura a rövid oldalról a játékszert, de az elgurult keresztbe. Az első félóra végén Pastore növelhette volna a hazaiak előnyét, amikor a tizenhatosról lőtt, de a labda kifelé kanyarodott, így Abbiati kapuja mellé szállt.

Néhány perccel később Pinilla laposan próbálkozott, de a Milan hálóőre leért a lövésére. A vendégek csak ezt követően tudtak újra helyzetbe kerülni, Cassano egyedül maradt a jobb oldalon, de mellédurrantott. A félidőt egy Patónak szánt indítás zárta le, amit Sirigu elütött a csatár elől.

A szünet után megint a szicíliai együttes szerezhetett volna gólokat. A 47. percben Pastore rossz labdaátvétele miatt kénytelen volt Ilicic elé passzolni, akinek lövését fogta Abbiati. Tíz perccel később az argentin a bal oldalról lőtt keresztbe Darmian elé, de ő kiszorított pozícióból nem találta el a kaput.

A Milan a második félidő közepétől került igazi fölénybe, de többnyire ekkor is csak körbepasszolgatták a a hazai védelmet, és nem tudtak áthatolni rajta. A kevés helyzetük nagy részét a sérült Patót váltó Robinhónak köszönhették. A brazil a 65. percben Flamini elé passzolt, akinek lövését szépen ütötte ki Sirigu. Nem sokkal később már ő maga próbálkozott, de a Palermo kapusa az ő kísérletét könnyedén ölelte magához.

A hajrá kezdetén adódott a vendégek legnagyobb lehetősége, de Gattuso fejesét bravúrosan védte Sirigu. Később megint inkább a rózsaszín-feketéknek voltak helyzeteik, de Miccoli lövését fogta Abbiati, Hernandez pedig nem találta el a kaput a 91. percben.

Az eredmény tehát nem változott, meglepetésre kikapott a Serie A-t vezető Milan, és a vasárnap játszó Inter akár két pontra megközelítheti őket.

Serie A, 30. forduló:

Palermo-AC Milan 1-0 (1-0)
gólszerző: Goian (10.)

Korábban játszották:

Lazio-Cesena 1-0 (1-0)
gólszerző: Zarate (1.)

Vasárnap játsszák:
Fiorentina-AS Roma 12:30
Bari-Chievo 15:00
Bologna-Genoa 15:00   
Internazionale-Lecce 15:00   
Juventus-Brescia 15:00
Sampdoria-Parma 15:00
Udinese-Catania 15:00
Napoli-Cagliari 20:45