La Liga

A Barcelona egy góllal verte a Getafét

A Barcelona magabiztosan győzött 2-1-ra a Daniel Alves és Bojan Krkic góljaival a Getafe ellen a Primera División 29. fordulójában, így ideiglenesen 8 pontra nőtt a katalánok előnye a bajnoki táblázaton második helyezett Real Madriddal szemben.

Dani Alvest ünneplik társai - Fotó: AFP
A Barcelona nagyon gyorsan saját kapujukhoz szögezte a vendégeket, Messi került helyzetbe a 8. percben, de ollózó mozdulatát Jordi Codina mentette. A katalánok a mérkőzés előtt elmondták, hogy győzelmük esetén a csütörtökön műtött Éric Abidalnak ajánlják az eredményt.

A 17. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy a büntetőpont magasságából kipattanó labdát Daniel Alves lőtt kapásból védhetetlenül a madridiak kapujába 18 méterről (1-0).


Hatalmas kavarodás után közel volt a második katalán gól, David Villától szerezték vissza a labdát a Getafe védői, de csak Iniestáig tudták kirúgni. A spanyol válogatott Messihez passzolt, az argentin kicselezte Codinát, de a kaput nem találta el.

A 30. percben Cata Diáz felrúgta Villát a büntetőterületen belül, de a játékvezető (valószínűleg tévesen) a csatárnak adott sárga lapot, mivel szerinte eljátszotta az esést. Két minutummal később Iniesta adott óriási labdát Villának, de a csatár túlságosan körülményes volt, Diáz belelépett a lövésbe.

A Getafe alig tudta megtartani a labdát, a katalánok a szokásos játékukat hozva dupla annyit birtokolták a játékszert, mint madridi ellenfelük. Villa egymaga lőhetett volna legalább három gólt, a 45. percben épp egy vendégvédőtől került hozzá a labda, de kapu mellé tüzelt.

A második játékrész elején megnyugtatóvá vált a Barcelona előnye, mivel Bojan Krkic betalált. A fiatal csatár lövése irányt változtatott Marcano lábán, így vált védhetetlenné Codinának (2-0).


A kétgólos előny tudatában a hazaiak még magabiztosabbak lettek, a kitámadó vendégek mellett több góllal kecsegtető kontrát vezethettek. Villa, Xavi, Messi és Iniesta is helyzetbe került, de Codina remek napot fogott ki, csapata legjobbja volt.

A 73. percben Manu Del Moral lőtt Victor Valdes kapujára, de a hazaiak védői valóságos falat képeztek, a lövést szögletrúgás követte, a Getafe a mérkőzés utolsó szakaszában minden mindegy alapon támadott.

És be is jött a kiscsapatnak, a 88. percben Manu Del Moral fejelt szépítőgólt Valdes kapujába (2-1).

A lefújás előtt még adódott egy hatalmas egyenlítési lehetőség, de Piqué önfeláldozóan mentett, így a Barcelona megőrizte minimális előnyét.

Primera División, 29. forduló:

Barcelona-Getafe 2-1 (1-0)
gólszerzők: Alves (17.), Krkic (50.) ill. Manu (88.)