Bajnokok Ligája

Nem visszavágó lesz - nyilatkozatok a sorsolás után

A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutott csapatok képviselői udvarias tiszteletköröket futottak le a sorsolás utáni nyilatkozataikban, kivétel nélkül mind az ellenfeleket dicsérték. Az Inter követe, Luís Figo azért tréfésan azon reménykedésének adott hangot, hogy egykori csapattársa, a Schalkét erősítő Raúl elfárad a szezon végére. A futballisták is izgatottan figyelték a párosításokat, a volt klubjával szembekerült Rafael van der Vaart és Csigrinszkij is megszólalt.

Bajnokok Ligája, a negyeddöntők párosítása

Internazionale-Schalke

Luís Figo, az Internazionale utazó nagykövete"Érdekes sorsolás ez a számunkra. Raúl a Schalkéban játszik, remélem a szezon végére elfárad - mondta nevetve egykori csapattársáról Luís Figo. - Maximálisan tiszteljük a Schalkét, de bízunk benne, hogy meg tudjuk verni őket. A statisztikák nem mellettünk szólnak, mi kaptuk a legtöbb gólt, és a BL-ben még nem volt címvédés. A célunk, hogy bekerüljünk a döntőbe, a többit majd meglátjuk."

Manuel Neuer, a Schalke kapusa "Előnynek tekintem, hogy először idegenben játszunk, valamint 1997-ben UEFA-kupát nyertünk ellenük, ez is jó előjel. Viszont a nyolcaddöntőben alaposan meglepett mindenkit az Inter: kikaptak hazai pályán, majd 3-2-re nyertek Münchenben..."

Christoph Metzelder, a Schalke védője "Ismerem Sneijdert a Real Madridból, tudom, milyen félelmetes játékos. Ők ketten Samuel Eto'óval a világ legjobb támadói közé tartoznak. Óriási kihívást jelent egy ilyen ellenféllel játszani."

Chelsea-Manchester United

David Barnard, a Chelsea titkára"Azt mondták az emberek a 2008-as döntőről, hogy csodálatos volt, mi természetesen kevésbé élveztük. Pontosan ismerjük egymást, de az európai kupamérkőzések mások, mint a bajnokik. Nem hinném, hogy lehet esélyest hirdetni, és ne felejtsük, hogy a győztes az eldöntőben elkerüli a Real Madridot és a Barcát, vagyis komoly esély van rá, hogy valamelyik angol együttes ott lesz a Wembley-ben."


John Alexander, a Manchester United titkára"Ez nem visszavágó lesz a moszkvai döntőért, pláne számunkra. Ez a Bajnokok Ligája, nem lehet a Premier League eredményeiből kiindulni. Kiegyenlített küzdelemre számítok, szerencsés, hogy a visszavágót hazai pályán játsszuk."

Barcelona-Sahtar Donyeck

Andoni Zubizzareta, a Barcelona sportigazgatója "A Sahtar kemény ellenfél lesz. Jól ismerjük őket, lenyűgöző módon jutottak a legjobb nyolc közé. Az Európai Szuperkupadöntőről is vannak közös emlékeink (1-0-ra nyert hosszabbítás után a Barca 2009-ben - a szerk.). Technikás, gyors játékosaik vannak, a közönség élvezni fogja ezt a párharcot. Ha kívánni lehetett volna, a Schalkét választjuk, de csak rajtunk múlik, hogy bejutunk-e a négy közé. Először jussunk túl a negyeddöntőn, aztán, ha a Real Madrid következik, az egyszerűen fantasztikus lesz."

Dmitro Csigrinszkij, a Sahtarból Barcelonába, majd vissza Donyeckbe igazolt védő "Izgalmas lesz újra a Barcelona ellen játszani. Nekik is vannak gyengéik, de ezeket ismerve sem könnyű megfogni őket. Még ma felhívom Maxwellt, korábbi védőtársamat, és azt tanácsolom neki, hogy bizony alaposan készüljenek fel a látogatásunkra!"

Real Madrid-Tottenham Hotspur

Miguel Pardeza, a Real Madrid sportigazgatója "Rendkívüli helyzet állt elő, rövid időn belül négy meccset is játszhatunk a Barcelonával. A csúcsformánkba kell lendülnünk, ki kell használnunk erősségeinket, hiszen a Real Madrid a legnagyobb csapatok egyike. Jobban szerettünk volna idegenben kezdeni, így a Bernabéuban kell minél jobb eredményt elérnünk, hogy nyugodtan utazhassunk Londonba. És van a Tottenhamben egy olyan játékos, akit jól ismerünk: Rafael van der Vaart."

Rafael van der Vaart, a Tottenham középpályása "Micsoda sorsolás! Vissza Madridba, a Bl-negyeddöntőre..." (A tavaly nyáron a Real Madridból Londonba igazolt középpályás Twitter-bejegyzése).