Bundesliga

Magath nélkül bizonyíthat a Schalke Leverkusenben

Vesztfáliai tartományi rangadót, vagyis Bayer Leverkusen-Schalke 04 összecsapást rendeznek a Bundesliga 27. fordulójában. A Királykékek először lépnek pályára Felix Magath kirúgása után, kérdés, hogy ezt megkönnyebbüléssel vagy rossz szájízzel teszik-e. A Bayern München Freiburgban eredhet a bajnoki éremről szóló álmok nyomába, Hajnal Tamás csapata, a Stuttgart Magath régi-új együttese, a Wolfsburg ellen folytathatja jó sorozatát.

Leverkusen-Schalke rangadót rendeznek a Bundesliga 27. fordulójában

Freiburg-Bayern München

hatharom-tipp: 2
A bajorok 6-0-ra verték a hétvégén a Hamburgot, aztán kedden a megnyert mecset elveszítették az Inter ellen, és kiestek a Bajnokok Ligájából. Megjósolhatatlan, hogy a mindössze három helyezéssel alattuk lévő Freiburg otthonában mire lesz képes a Bayern München. Sikerült-e feledni a hétközi kudarcot, és "csakazértis megmutatjuk a világnak" felfogással játszik-e a Bayern? Vagy mivel már semmilyen sikerre nincs sanszuk a szezonban, meg Louis van Gaal vezetőedzőt is veszi a kalapját júniusban (pontosabban a kezébe adták), már úgyis minden-mindegy alapon futnak neki a Bundesliga hajrájának, aztán a végelszámolásnál majd lesz, ami lesz?

Ha a célt (bajnoki ezüst) nézzük, alaposan fel kell kötniük a bőrnadrágot a bajoroknak, jelenleg a negyedikek, 7 pont hátrányban a második Bayer Leverkusentől. Arjen Robben néhány napja azt nyilatkozta, hogy inkább sehol se játsszanak, mint az Európa Ligában... Ehhez nyerni kell a soron következő bajnokikat botlás nélkül, először szombaton a Freiburg otthonában. Nos, az ellenfél legutóbb 1996-ban nyert a München ellen, vagyis illene kipipálnia a 27. fordulót Robbenéknek.

Borussia Dortmund-Mainz

hatharom-tipp: 1
A listavezető Dortmund a sérült Szalai Ádám együttesét, a Mainzot fogadja, Mohamed Zidan, Sindzsi Kagawa és Florian Kringe nélkül. Thomas Tuchel alakulata a tabella ötödik pozíciójában várja az összecsapást, győzelmük bravúrral érne fel. Ősszel 2-0-ra végeztek, és bár az utóbbi 5 összecsapásukból csak azt az egyet nyerte meg a Borussia, valamint utolsó két idegenbeli meccsét hozta a Mainz, kevés az esélyük az éllovas ellen.

Bayer Leverkusen-Schalke 04

hatharom-tipp: x

A forduló rangadója a Schalke vasárnapi vendégjátéka Leverkusenben. A Gyógyszergyáriak biztosan őrzik ezüstérmes helyüket, és öt forduló óta veretlenek (négy győzelem, egy döntetlen), viszont a csütörtöki Európa Liga-búcsú a Villarreal ellenében megakaszthatja Ballackékat. A Schalke bajnoki produktumát jól ismerjük, most az a kérdés, hogy a szerdán kirúgott Felix Magath menesztése pozitívan hat-e a Királykékekre. A Bayer ellen még az ideiglenesen megbízott Seppo Eichkorn irányítja a Schalkét, az új tréner, Ralf Rangnick a következő körben mutatkozik be. Az utóbbi évek egymás elleni Bundesliga-mérlege a hazaiak javára billen, hatszor nyert a Bayer, és mindössze kétszer a Schalke, két döntetlen mellett.

VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg

hatharom-tipp: 1
A kieséstől - Hajnal Tamás remek teljesítményének köszönhetően is - egyre távolabb kerülő VfB Stuttgart az utolsó előtti Wolfsburgot fogadja. A svábok utolsó három meccsüket megnyerték a Bundesligában, ami dicséretes teljesítmény annak fényében, hogy azt megelőzően két találkozót egyszer sem nyertek egymás után az idényben. Hajnalék a Felix Magath-ot befogadó Farkasok ellen újabb "csúcsot" állíthatnak be.

Bundesliga, a 27. forduló teljes programja:
péntek:
Borussia Mönchengladbach-Kaiserslautern 20:30
szombat:
Hamburger SV-1. FC Köln 15:30
Eintracht Frankfurt-St. Pauli 15:30
Freiburg-Bayern München 15:30
Hannover 96-Hoffenheim 15:30
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 15:30
Borussia Dortmund-FSV Mainz 18:30
vasárnap:
Bayer Leverkusen-Schalke 04 15:30
VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 17:30

A Bundesliga állása a 27. forduló előtt