Északi összetett

Ronny Ackermann visszavonul

  • VNA

Egy év szünet kevés volt a feltöltődéshez Ronny Ackermann számára, így a németek négyszeres világbajnoka befejezi pályafutását.

Ronny Ackermann, négyszeres világbajnok északi összetettezőBefejezi sportolói pályafutását a németek négyszeres világbajnok északi összetettezője, Ronny Ackermann. A 33 esztendős sportoló döntése nem okozott különösebb meglepetést, mivel már a 2010/11-es Világkupa szezonban sem versenyzett. A múlt hétvégén véget ért szezon előtt Ackermann már jelezte, hogy egy évet mindenképpen kihagyja és csak utána dönti el, hogy folytatja-e pályafutását. „Az edzéseken éreztem, hogy ezt a fajta terhelést már nem viseli el a szervezetem, már nincs meg az a regenerációs képességem, ami korábban megvolt, így befejezem a karrieremet.” – mondta a magának szabott döntési határidő lejártával a németek versenyzője, aki pályafutása során 28 Világkupa győzelmet szerzett.

Ackermann a sportág történetének legnagyobb alakjai közé tartozik, aki négy egyéni világbajnoki címe mellett háromszor nyerte meg az összetett Világkupát (2002, 2003, 2008), emellett pedig az olimpiai játékokról is három ezüstérmes van. Ackermann népszerűségére jellemző, hogy 2005-ben Németországban az év sportolójának választották meg. A német szurkolók kedvence valószínűleg nem szakad el most sem szeretett sportágától, a hírek ugyanis arról szólnak, hogy hamarosan a németek (családi okok miatt) távozni készülő szövetségi kapitányát, Hermann Weinbuchot válthatja posztján.