Átigazolási hírek

Berbatov szoríthatja ki Rudolfot a csatársorból

Olasz sajtóértesülések szerint a Genoa elnöke a szezon végén megpróbálja megvásárolni Dimitar Berbatovot a Manchester Unitedtől. A piros-kék klub - amelynek játékosa a jelenleg kölcsönben Bariban lévő Rudolf Gergely is - állítólag kész szembeszállni a Juventusszal, amely szintén megvásárolná a bolgár csatárt.

Javier Hernandez és Dimitar Berbatov a Manchester United edzésén 2011 márciusában

Dimitar Berbatov szerződése 2012 nyarán lejár a Vörös Ördögöknél, és Alex Ferguson egyelőre nem törekszik a kontraktus megújítására. Sőt, az utóbbi hetekben egyértelműen Javier Hernandez és Wayne Rooney a skót menedzser elsőszámú választottjai a kezdőcsapatban. A bolgár nem is viseli túl jól a mellőzést, a Marseille elleni BL-mérkőzést duzzogva ülte végig, amin Sir Alex jót derült.

Ha a Manchester United sikerkovácsa nem tart igényt a csatár szolgálataira, akkor még idén érdemes eladnia, hiszen már csak jövő januárban kérhet érte pénzt, de akkor már valószínűleg eléggé nyomott áron tudná csak eladni. Igaz, az nem valószínű, hogy a 38 millióért vett játékoson ilyen értelemben hasznot tudna húzni.

A legkomolyabb kérő egyébként a Juventus, a Genoának tehát a Zebrákkal kellene szembeszállnia, ha egyáltalán komolyan venné őket Berbatov. Mindenesetre, ha létrejön a transzfer, akkor most a Bariban kölcsönben lévő, és nyáron Genovába visszakerülő Rudolf Gergely új, igen kemény ellenfelet kaphat a posztján.