Győr

Vincze Ottó az ETO szakmai stábjában

  • MTI

Vincze Ottó szerepet kap a Győri ETO FC szakmai stábjában - jelentették be szerdán a klub sajtótájékoztatóján.

ETO címerA korábbi válogatott középpályást, aki többek között a Ferencvárosban és a Győri ETO FC-ben is játszott, három terület felügyeletével bízták meg: ő lesz a klub tehetségkutató programjának vezetője, aki személyesen is foglalkozik az utánpótlás tagjaival; új alapokra kell helyeznie az ETO nemzetközi kapcsolatait; emellett pedig feladatot kap a felnőtt játékosok szerződtetésében.

Vincze Ottó a sajtótájékoztatón elmondta: minden más, a  futballban eddig  betöltött szerepét feladta és csak az új munkájának kíván élni.

Liszkai Dezső, az ETO utánpótlás igazgatója a fiatalok felkészítésének új lehetőségei között kiemelte, hogy a legfontosabb az akadémiai képzés, amelynek célja többek között a duális karrierépítés, vagyis a futball mellett a civil életre is felkészítik a játékosokat. Ennek érdekében együttműködési szerződést kötnek a Nyugat-magyarországi Egyetemmel, a Széchenyi István Egyetemmel és a torontói egyetemmel, az utóbbival nyári csereprogramokban állapodnak meg.

Az ETO felügyelete alatt álló Fehér Miklós Gimnázium és Kollégiumban a közelmúltban kompetencia-felmérést végeztek a hallgatók között. Horváth Zsolt, az intézmény igazgatója elmondta: az országos átlag feletti eredmények születettek, amelyek erősítik az iskola hírnevét az az ország akadémiáinak versenyében.