Premier League

Ötmeccses eltiltás Fergusonnak!

Nagy bajban van a Manchester United: az Angol labdarúgó Szövetség (FA) ötmeccses eltiltással sújtotta Sir Alex Ferguson menedzsert, amiért sértő megjegyzéseket tett a Chelsea elleni bajnokit levezető Martin Atkinson bíróra a mérkőzés utáni nyilatkozatában.

A március 1-i találkozón a Chelsea 2-1-re nyert, a döntő gól büntetőből született, miután Chris Smalling buktatta Jurij zsirkovot. Az eset független szakértők szerint is erősen kérdéses, de ez még nem ok arra, hogy Ferguson sértő módon minősítse a bírót. A skót tréner a tizenegyes mellett David Luiz kiállításának elmaradását (Rooneyval szembeni szabálytalansága miatt) is nehezményezte. A meccs után a MU Tv riportere kérdezte a trénert, az anyagot később bekérte a szövetség, és fegyelmi eljárást indított Ferguson ellen.

"Már három éve a bírók döntik a Chelsea elleni találkozóink eredményét. A bíró döntő módon befolyásolta a mérkőzést, ennek ellenére továbbra is minden héten meccset vezethet. Fair játékvezetőt szerettünk volna, nem kaptuk meg. Nehéz ezt feldolgozni. Elképesztő döntéseknek lehettünk a  tanúi" - ilyen és ehhez hasonló mondatok hagyták el a menedzser száját.

Sir Alex Ferguson

Az eltiltás mellett 30 ezer fontos pénzbírságot is kiszabtak a menedzserre. Hiányzása a lehető legrosszabbkor jött a csapatnak, hiszen a bajnoki aranyéremért egyre szorosabb küzdelmet folytat a United az üldöző Arsenallal, ráadásul az eltiltás a Manchester City elleni FA-kupa-elődöntőre is vonatkozik.

Az FA indoklása szerint azért szabott ki ilyen szigorú büntetést, mert nem ez volt az első eset, hogy a skót mester szidta a bírókat, 2009 októberében két mérkőzésre, felfüggesztve tiltották el Fergie-t, ezt is hozzávették a mostani bírsághoz.