Bajnokok Ligája

Megtört az átok! Továbbjutott a Real Madrid

A második félidőben a hazaiak felőrölték a Lyont

A Királyiak 3-0-s győzelmükkel megtörték a 2005 óta tartó átkot és bejutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Lyon az első félidőben megnehezítette a hazaiak dolgát, igaz Marcelo góljával már az első játékrészben is megvolt a vezetés. Ellenben fordulás után kitámadtak a vendégek, amit a Real kétszer is kihasznált.  

Benzemát ünnepli a Bernabéu - Fotó: AFP
A sérüléséből felépülő Cristiano Ronaldo lövésével kezdődött a találkozó, a portugál szabadrúgásból veszélyeztetett, de a lövése messze elkerülte Hugo Lloris kapuját. Egy perccel később Marcelo lőtt éles szögből, azonban a francia kapus szögletre hárított.

A 6. percben a Lyon is megvillantotta oroszlánkörmeit, Briand vitte a játékszert Iker Casillas kapujáig, de a beadása nem találta meg Lisandro Lópezt. Aztán a következő francia akciónál ismét López került helyzetbe, de lövése elkerült a madridi kaput.

A 17. percben hatalmasat védett Lloris, Xabi Alonso küldött be egy szabadrúgás 35 méterről, de Ronaldo csúsztatott fejese épp a Lyon kapusának kezébe került.

A 22. minutumig kellett várni az első igazán veszélyes helyzetre. Sissokho vezette a labdát Casillas kapuja felé majd visszagurította a tizenhatos vonalára, ahonnan Delgado küldte rá, a spanyol kapus azonban szögletre ütötte a kísérletet. A Lyon akciói több veszélyt rejtettek magukban, a 26. percben Kim Kallström tüzelt ígéretes pozícióból. Az első fél óra után inkább a vendégek gólja lógott a levegőben.

Cristiano Ronaldo bizonyította, hogy sérülésének nyoma sincs, életerős lövést engedett el jó 34 méterről. A 37. percben pedig remekül ugratta ki a védők közül Marcelót, a brazil bekk pedig a fél Lyon-védelmet kicselezte, majd Lloris kezét is érintve a kapuba lőtte a mérkőzés első gólját (1-0).



A 41. percben közel volt a második madridi gól, de Benzema lövését Lloris hatalmas bravúrral védte. Az egykori Lyon-csatár egy perccel később gólt szerzett, de a játékvezető les miatt nem adta meg. Gyakorlatilag ezzel a momentummal záródott az első félidő.

A második félidő első helyzetét Özil puskázta el. A félpályánál Benzema szerzett labdát, majd kitolta a német elé, majd még egy kényszerítő után tűzte rá, de a kapu felé ment a lövés.

A Lyon feljebb tolta a védelmét, de így is többet birtokolta a Real a labdát, így csak kevés francia támadás jutott el a spanyol kapuig. Bafetimbi Gomis félidei beállítása a 60. percig nem hozta meg az elvárt eredményt.

A 64. percben Benzemát felvágták a büntetőterületen belül, de a játékvezető szerint nem volt szabálytalan Revelliere. A 66. percben Marcelo előrelőtt labdájába Di María ért bele úgy, hogy az pont Benzema elé kerüljön, a Real csatára pedig Lloris lábai között belőtte csapata 2. gólját (2-0).



Még egy perc sem telt el, de újra Benzema lőtt veszélyesen kapura, ezúttal azonban nem találta el a vendégkaput. A párharc a 76. percben dőlt el végleg, amikor Mesut Özil indította Di Maríát, az argentin szélső pedig a kimozduló Lloris mellett a hálóba emelt (3-0).



Az utolsó tizenöt percben már nem erőlködött egyik csapat sem, mivel az érdemi dolgok eldőltek, így az eredmény sem változott. Győzött a Real Madrid és 2004 óta először jut be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágó:

Real Madrid-Lyon 3-0 (1-0)

gólszerzők: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)

Továbbjutott: a Real Madrid 4-1-es összesítéssel.

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.