Bajnokok Ligája

Elérkezett az igazság pillanata - José Mourinho

A Real Madrid vezetőedzője szerint a közönség lesz a 12. játékos a Lyon elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján. A párharc 1-1-ről indul, így a korábbi évekkel ellentétben a Királyiak pozitív előjelekkel várják a második mérkőzést. A Chelsea a Stamford Bridge-en biztosítaná be a legjobb nyolc közé jutását.

Real Madrid-Olympique Lyon
20.45

hatharom-tipp: 1
A mérkőzés előtt a legfelkapottabb téma Cristiano Ronaldo sérülése, mivel José Mourinho kedden úgy nyilatkozott, hogy csak a mérkőzés előtti utolsó edzés után jelöli ki a végső kezdőcsapatot. A portugál szélső még a Málaga elleni bajnokin sérült meg, azóta nem lépett pályára.

Mindkét csapat 2-0-s győzelemmel vezette fel a visszavágót, a hazaiak a Hérculest győzték le Karim Benzema duplájával, a franciák pedig a Sochaux otthonában tudtak nyerni Lisandro Lopez és Pjanic találataival.

Xabi Alonzo küzd a labdáért - Fotó: AFP
A párharc még nyitott, de a kezdés pillanatában lesz egy nagyon pici előnyünk” - figyelmeztette a portugál tréner a Madridi szurkolókat. "Nekem azt mondták, hogy az igazság pillanatában a közönség a csapat mellett áll. Ez a pillanat elérkezett.”

"A Lyon hihetetlenül szilárd csapat, remekül tudják felépíteni a támadásaikat, de ezt fogjuk kihasználni. Amikor a védőknek is jönniük kell, hogy segítsenek a gólszerzésben, törvényszerűen fellazul a védelem" - vélekedik Emmanuel Adebayor, aki szerint gyors kontrákkal lehet zavarba hozni a franciákat.

A francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas szerint a Madrid már az első pillanattól kezdve a gólnélküli döntetlent fogja védeni (mivel az 1-1-es első mérkőzés után ezzel az eredménnyel a Real jutna tovább), csapata dolga pedig pokolian nehéz lesz, de nem lehetetlen. Emellett az előző szezonbéli összecsapásnál is a Realt kiáltották ki favoritnak, mégis az Olympique ment tovább.

Chelsea-Köbenhavn
20.45

hatharom-tipp: 1
Sokkal egyszerűbb dolga lehet a Chelseanek a Köbenhavn ellen, mivel a londoniak az első találkozón - amit Dániában játszottak - 2-0-s győzelmet arattak, így a visszavágó csupán formalitásnak tűnik. A mérkőzést eldöntő játékos Nicolas Anelka volt, aki két gólt szerzett.


Ennél a párharcnál is mindhárom pontot begyűjtötték a főpróbán a felek, a kékek a Blackpool otthonában tudtak nyerni, míg a dánok az AaB otthonában győztek 1-0-ra. A sérültek listája egyik csapatnál sem túl hosszú, a hazaiaknál Josszi Benajoun és Alex nem léphet pályára.

Remek eredményt értünk el az első mérkőzésen, de ezt most el kell felejtenünk, mert 0-0-ról indulunk. Fejben kell erősnek lennünk, ha ez menni fog, továbbjutunk” - nyilatkozta a kékek csapatkapitánya, Frank Lampard a mérkőzés előtt.

A másik oldalról a Chelsea-t is megjárt 33 éves középpályás, Jesper Gronkjaer válaszolt a riporterek kérdéseire. Elmondta, hogy életben kell tartaniuk az álmokat, mert az utóbbi hat hónapban a csapat legjobb játékát tudta bemutatni.

Ha a továbbjutás esetleg nem is sikerült, mindenképpen izgalmas mérkőzést játszanak majd Londonban.


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágó:

Real Madrid-Lyon (1-1) 20.45 (Digi Sport)
Chelsea-Köbenhavn (2-0) 20.45