Sportpolitika

Együttműködés a paralimpiai bizottság és a brit nagykövetség között

  • MTI

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a budapesti Brit Nagykövetség, melynek értelmében mindkét fél kölcsönösen népszerűsíti a 2012-es londoni paralimpiát és a magyarországi paralimpiai mozgalmat.

A dokumentumot Gömöri Zsolt, az MPB elnöke és Greg Dorey brit nagykövet látta el kézjegyével a követség által szervezett "500 nap a 2012-es londoni olimpiáig" elnevezésű rendezvényen.

Az eseményen Czene Attila sportért felelős államtitkár és Dorey ünnepélyesen elindította a 2012-es olimpiai játékok megnyitójáig visszaszámláló órát.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára azt mondta, biztos benne, hogy London kiváló házigazdája lesz a jövő évi ötkarikás eseménynek, s beszámolt arról is, hogy a magyar sportolók felkészülése jelenleg hol tart. Kiemelte: közel 300 magyar versenyző készül a játékokra, közülük várhatóan 20 sportágban 160-170 lehet majd ott az angol fővárosban.

"A kvalifikáció folyamatosan zajlik, s reménykedünk abban, hogy a női és férfi kézilabdásaink is kiharcolják az indulási jogot - fogalmazott Molnár. - Célunk, hogy az elmúlt években tapasztalt visszaesést megállítsuk, s minél több magyar éremnek örülhessünk."

A rendezvényen Hugh Robertson, az Egyesült Királyság sportért és olimpiáért felelős minisztere videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket, majd négy kisfilmet mutattak be a paralimpia történetéről, a londoni olimpia kereskedelmi vonzatairól, valamint - az ötkarikás játékok két kabalafigurájának főszereplésével - a létesítményfejlesztésről és a házigazda városról.