Kecskemét

Az NB I egyik legjobb keretével rendelkezünk - Tölgyesi Viktor

  • Horváth Kristóf

Tölgyesi Viktor, a Kecskeméti TE tehetséges fiatal játékosa a hatharom.hu-nak adott interjút. A Kecskeméten az Év Utánpótlás Játékosa címet elnyerő hátvéd szeretne folyamatos játéklehetőséget kapni a felnőttcsapatban, és álmai között szerepel, hogy az U-19-es válogatottba is bekerüljön.

Tölgyesi Viktor a Kecskemét fiatal játékosa a Debrecen elleni Ligakupa meccsen.
- Egy idényt ifista korodban a Ferencvárosban töltöttél, miért tértél vissza Kecskemétre?
- A visszatérésem oka az volt, hogy a csapathoz egy új edző került, aki már az elején közölte velem, hogy nem számít rám. Ez érzékenyen érintett, hiszen addig az összes bajnokin szerepeltem, stabil tagja voltam a csapatnak. De a sors így akarta, azóta se bántam meg, hogy visszatértem Kecskemétre.

- Mennyi esélyt látsz arra, hogy beverekedd magad az utánpótlás-válogatottba?
- Mivel nagyon erős a mostani U 19-es keret, így nehéz odakerülni a válogatotthoz, de minden erőmmel azon vagyok, hogy meghívót kapjak. Egy álmom válna valóra, ha a nemzeti mezben szerepelhetnék.

- Nem gondoltál-e arra, hogy a több játéklehetőség érdekében kölcsönbe elmész valahova?
- Szerencsére még ilyen dolgokon nem kell gondolkodnom, főleg úgy, hogy hétről hétre szóhoz tudok jutni az NB III-as vagy az Ifi A csapatban. Ez azt jelenti, hogy mindig játszok valamelyik csapatban, ami a legfontosabb, mert így tudok csak fejlődni.

- Mint védő játékos, mennyire kell kivenned a részed a támadásokból egy alapvetően támadó felfogású csapatnál, mint a KTE?
- Az előző edzőnél, Urbányi Istvánnál játszottam először védőt, ő azt mondta, bátran mehetek a támadásokkal, sikerült is sok gólpasszt adnom. Ezt követően jött vissza Tomiszlav Szivics, aki már azon a poszton szerepeltet, ami számomra a lehető legkedvezőbb, belső középpályásként. Itt tudom a legjobb teljesítményt nyújtani. A mester nagyon sok rövid passzt kér, sok kényszerítőt, és rengeteg kreativitást. De védekezésben is kőkeményen oda kell tenni magunkat.

- Kit tartasz legfőbb riválisodnak a csapatba kerülésért?
- Szerintem a magyar élvonalban nekünk van az egyik, ha nem a legjobb középpályás sorunk. Ide sorolnám Vladan Szavicsot, Aleksandar Alempijevicset, Vladan Csukicsot, Christian Ebalat és Bertus Lajost. Élmény ilyen játékosokkal megküzdeni a csapatba kerülésért.

- Szerinted minek köszönheted, hogy Te kaptad az Év Utánpótlás Játékosa címet Kecskeméten?
- Kiváló idényt futottunk az Ifi bajnokságban, sikerült 11 gólt szereznem, közben végig tagja voltam az NB III-as csapatnak is, valamint a Ligakupában is rendszeresen játszottam. Úgy érzem, remek szezont tudhattam magam mögött, aminek a gyümölcse lett ez a díj.

- A szezon előtt mik voltak a személyes célkitűzéseid? Mennyire sikerült megvalósítanod őket?
- A legfőbb célom az volt, hogy minden héten játszhassak, és ahol éppen számítanak rám, ott a tudásom legjavát adjam. Ezen kívül szerettem volna minél több gólt szerezni ezeken az összecsapásokon. Szerintem jó úton járok, pozitívak a visszajelzések a szakmai stáb felől.

- A Kecskemét Tomiszlav Szivics visszatérése óta egyre jobb formában van, a bajnokságban a középmezőnyben áll a csapat, és a Magyar Kupában már a legjobb négy között vagytok. Fociláz van Kecskeméten?
-A szurkolók nagyon sokat segítenek a csapatnak, főleg hazai pályán. Minél jobb eredményeket érünk el, annál többen járnak ki a meccsekre. Igen, állíthatjuk, fociláz van Kecskeméten!

- Miket tartasz az edző legnagyobb erényeinek?
- A legnagyobb erénye a mesternek, hogy mindenkivel megtalálja a közös hangot, mindenkihez van egy-két jó szava. Benne van a viccelődésben is, de ha munka van, akkor megköveteli, amit elgondol. Úgy gondolom kiváló csapatot hozott össze, személy szerint én nagyon kedvelem és tisztelem.

- A Siófok elleni sima továbbjutás után már az elődöntőben vagytok a Magyar Kupában. Hogy látod a csapat esélyeit, meglehet akár a végső győzelem is?
-A jelenlegi keret sokra hivatott, bárkit meg tudunk verni, így természetesen a Magyar Kupában is az a célunk, hogy megnyerjünk minden meccset.

- A Kecskemét kerete alapján akár a nemzetközi kupaszereplést jogosító helyekre is odaérhetne, ha nem ragadtatok volna be a rajtnál. Reális elvárás lehet a csapattól a nemzetközi szereplés?
- Igen, az ország egyik legjobb keretével rendelkezünk, remek egyéniségeink vannak, egymásért is nagyon tudunk küzdeni, így ha nem is ebben a szezonban, de jövőre számolni kell a KTE-vel a dobogóért folytatott harcban. Bárkit képesek vagyunk megverni!

- Mit szólsz Tököli Attila visszatéréséhez a válogatottba? Szoktátok ugratni a meghívóval?
- Tököli Attila egy igazi vezéregyéniség, az NB I legjobb csatára, megérdemelten került be a válogatottba, amit a góljaival azóta is bizonyít. Ha győztes gólt rúg a hollandok ellen, biztos megünnepeljük valamilyen formában.