Magyar Kupa

Mezey küzdelmes mérkőzést vár

megosztom

A fehérvári klub 1-1-ről várhatja a Budapest Honvédot a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, az MTK gólnélküli döntetlen után érkezik Zalaegerszegre. A Siófok-Kecskemét rangadó már az odavágón eldőlt, a Balaton-partiak továbbjutása az 5-1-es vereség után meglepetés lenne.

Videoton támadó a Honvéd védői között - Fotó: - www.vidi.hu
A Siófok-Kecskemét kupavisszavágó már csak formalitás, mivel a vendégek az első mérkőzésen 5-1-es győzelmet arattak hazai környezetben. Az persze örök törvény, hogy a labda gömbölyű, de hatalmas meglepetés lenne, ha a hazaiak kiharcolnák a továbbjutást.

Ellenben a Zalaegerszeg-MTK párosításban még semmi nem dőlt el. A felek gólnélküli döntetlent játszottak az odavágón, így a döntés megmaradt a ZTE-Arénában vívandó második mérkőzésre.

Nehéz 90 percre számítok, ami persze lehet 120 is. Az első meccs eredménye lehetőséget ad a továbbjutásra, persze ehhez gólt kell szereznünk, akárcsak Győrött. Sorozatban ez lesz a hatodik meccsünk, örülök, hogy most egy nappal hosszabb idő állt rendelkezésre a regenerálódásra a pénteki meccs után. A betegek közül szerencsére többen meggyógyultak, valószínűleg egy-egy félidőt tudnak játszani” – nyilatkozta a visszavágó előtt Garami József, a vendégek vezetőedzője csapata hivatalos honlapjának.

A találkozó 17 órakor kezdődik, a játékvezető pedig Kassai Viktor lesz.

A keddi játéknap utolsó visszavágója is izgalmasnak ígérkezik, hiszen a bajnoki éllovas Videoton fogadja a Budapest Honvédot. Az első mérkőzésen a fővárosiak sokáig vezettek, de Nemanja Nikolics a második félidő közepén egyenlíteni tudott.

A Videoton azóta legyőzte a bajnokságban a Ferencvárost (az Üllői úton tudtak nyerni 5-0-ra), de vezetőedzőjük, dr. Mezey György szerint a kupa teljesen már, így a bajnoki győzelem maximum az önbizalom növelésében segített.

Mindig előttünk van egy újabb megoldandó feladat, ez most éppen a Magyar Kupa visszavágó, a Bp. Honvéd ellen. Nem lesz könnyű mérkőzés, ráadásul a Fradi elleni nagyarányú győzelem után mindenki úgy gondolja, újabb, nagy gólkülönbségű győzelmet aratunk. A mai összecsapás azonban, mind a hangulatot, mind a szakmai feladatot tekintve teljesen más lesz, mint az Üllői úti volt. Arra számítok, hogy a Honvéd nagyon kemény védelmet állít ki ellenünk, ezért küzdelmes meccs várható. Azért sem vagyok könnyű helyzetben, mert több sérült és beteg játékos van a csapatban, olyannyira, hogy nem is tudom a szokásos tizennyolcas keretet sem kiállítani. Ez alkalommal tehát a fiatalokra is jobban kell támaszkodjak, sőt a második csapatból el kellett kérnem Gyurcsó Ádámot is. Egy szó, mint száz, több változás is lesz a felállásban a Fradi ellenihez képest” – mondta Mezey a www.vidi.hu-nak.

A vendégek is jó eredménnyel hangoltak a Vidi ellen, hiszen a Honvéd a tavalyi bajnok Debrecen otthonában játszott 2-2-es döntetlent. Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője bízik benne, hogy csapata Székesfehérváron is jól szerepel majd, mivel szerinte képesek lehetnek a továbbjutásra.

Természetesen jobb lett volna előnnyel utazni Székesfehérvárra, ennek kiharcolására meg is volt minden esélyünk múlt héten. Úgy gondolom, mindkét együttesnek 50 % az esélye a továbbjutásra, amiért meg is teszünk mindent. Bízom benne, hogy sikerül bejutnunk a legjobb négy közé, és folytatódik a Honvéd évek óta tartó remek szereplése a Magyar Kupában. Ami a sérülteket illeti, Baráth Botond, Sergiu Moga, Hercegfalvi Zoltán, és Rufino továbbra sem állhat a rendelkezésemre – magyarázta Supka a www.honvedfc.hu-n.

Magyar Kupa, negyeddöntő visszavágó:

Siófok-Kecskemét (1-5)
Zalaegerszeg-MTK (0-0) 17.00
Videoton-Budapest Honvéd (1-1) 18.00

megosztom