Japán

Hosszabb ideig szünetelnek a labdarúgó-bajnokságok

  • MTI

Bizonytalan időre felfüggesztették a japán első-és másodosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeit az országot sújtó természeti katasztrófa következményei miatt.

Helyi sajtóértesülés szerint a J. League vezetősége kedden döntött arról, hogy április elején még biztosan nem folytatódnak asorozatok, arról pedig már egy nappal korábban határozott, hogy az összes márciusi mérkőzést törli.

"Rögtön tisztában voltam vele, hogy nem egy átlagos földrengésről van szó" - utalt Ibata Sigeru, a Kashima Antlers elnöke a szigetország északkeleti partvidékét sújtó pénteki 9-es fokozatú földmozgásra és az annak nyomán keletkezett pusztító szökőárra. A legfrissebb jelentések alapján 2414-en vesztették életüket, és 3118 embert tartanak nyilván eltűntként. Becslések szerint tízezernél is több emberéletet követelhetett a természeti katasztrófa.

"Nem tudjuk megmondani, mikor folytatódhatnak a bajnokságok. A helyzet napról napra egyre rosszabb" - tette hozzá a klubvezető.

A fukusimai atomerőműben bekövetkezett robbanások miatt jelenleg rendkívül nagy a nukleáris veszély Japánban.

A szigetországban egymás után születnek döntések sportesemények időpontjának módosításáról. Hétfőn többek között a március 21. és 27.  közé Tokióba tervezett műkorcsolya-világbajnokságot halasztották el.