Bajnokok Ligája

Az Inter az olasz foci becsületéért küzd, a Unitednek nyernie kell

Egyedül az Internazionale maradt állva az európai kupaporondon az itáliai klubcsapatok közül, így a kék-feketék kedd este az olasz futball becsületének helyreállításáért is küzdenek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Nem lesz könnyű dolguk, a Bayern München 1-0-ás előnnyel fogadja őket, valamint a bombaformában játszó Arjen Robbennel. Az Old Traffordon az Olympique Marseille az esélytelenek nyugalmával készül a Manchester United ellen, az angoloknak mindenképp gólt kell lőniük, a Marseille ennek a tehernek a farvizén úszna be legjobb nyolc közé.

Bayern München-Internazionale 20:45

hatharom-tipp: 1

Az olasz foci becsületéért küzd az Internazionale Münchenben, a Milan és a Roma már elvérzett, és az Európa Ligában sincs a legjobb 16 között itáliai együttes. Leonardo gárdája nem épp a legjobb előjelekkel készülhet, pénteken ugyanis kínos 1-1-et értek el a kék-feketék az utolsó előtti Brescia ellen, és a müncheni visszavágót is 1-0-ás hátrányban várják. A Bayern 6-0-ra gázolta el szombaton a Hamburgot, a bombaformában lévő Arjen Robben-Franck Ribéry párostól joggal retteghetnek az Inter védői...

"Mindenki láthatta, hogy tud játszani igazából a Bayern - mondta Louis van Gaal, a bajorok nyáron távozó holland trénere. - Nagyon fontos, hogy a játékosaim már az első három-négy percben felvegyék az ellenfél ritmusát és a taktikáját, és megfelelően reagáljanak."

Az ünneplő Bayern-játékosok Milánóban"Jó esélyeink vannak a továbbjutásra, de egy pillanatra sem szabad kiengednünk. Az olaszok a leginkább képzett csapatok abban, hogy hozzák a szükséges eredményt" – mondta a Milánóban győztes gólt szerző Mario Gomez.

"Sokkal magabiztosabbak vagyunk, s így is kell folytatnunk az idény végéig. Nagyon kell ügyelnünk arra, hogy az Intert ne szerezzen gólt, mert akkor máris oda az előnyünk"- így Robben, aki triplázott a Hamburg ellen.

Az olaszok Németországban játszott meccseinek mérlege sem a legkedvezőbb, négy győzelem, négy vereség, hét döntetlen. A Nerazzurriknál Diego Militio, Thiago Motta és Lúcio bajlódik sérüléssel, de mindhárman a kerettel tartottak Münchenbe, a kedd délelőtti orvosi vizsgálatok döntenek majd játékukról. Milánóban csak David Suazo és Walter Samuel maradt.

„Itt az idő a bizonyításra, ezzel játékosaim is tisztában vannak. Történelmi meccs lesz, óriási csata, ahol mindent meg kell tennünk a továbbjutásért. Optimista vagyok, tudom, hogy mik az erősségeink, ugyanazokkal az esélyekkel indul harcba a csapatom, mint a Bayern" - nyilatkozta Leonardo.

A sajtótájékoztatóra Wesley Sneijder is elkísérte a trénert:  "A győzelemhez gólokat kell lőnünk, de ez egy 180 perces mérkőzés, igaz, az első felét elvesztettük. Felfokozott lesz a hangulat, ez biztos. Kielemeztük az első meccset, tisztában vagyunk vele, mivel foghatjuk meg ellenfelünket. Nyerni akarunk."

"Alaposan kielemeztem az ellenfél utolsó három-négy meccsét, de minden mérkőzésnek külön története van - folytatta a brazil tréner. "A játékosaik fel vannak dobva, a Bajnokok Ligája ezen szakászában minden mérkőzés egy kis döntővel ér fel."

Manchester United-Olympique Marseille 20:45

hatharom-tipp: 1

Kihúzta gól nélküli döntetlennel a Manchester United a marseille-i odavágót, mondván, majd az Old Traffordon...joggal, hiszen hazai pályán még nem vesztettek a Vörös Ördögök európai kupameccsen francia ellenféllel szemben, nyolc alkalommal győztek, négyszer ikszeltek. A statisztikák szerint az angolok védelme a legstabilabb a BL-ben, mindössze Pablo Hernández (Valencia) vette be a United kapuját. Viszont a többgólos manchesteri sikerre sem tűnik nagy esély, mindössze egyszer, a Bursaspor ellen szerzett egy gólnál többet a United, Törökországban 3-0-ra győztek. A gólszerzés a Marseille ellen sem lesz könnyű, Steve Mandanda kapuja öt BL-meccse és 512 perce bevehetetlen. Mi szólna a Marseille sikere mellett? Nos, a fehér-kékek mindössze egyszer jutottak el a negyeddöntőig, még 1993-ban, akkor megnyerték a Bajnokok Ligája első kiírását.

Didier Deschamps vezetőedző is tisztában van vele, hogy nem ők az esélyesek:
"Nincs vesztenivalónk, óriási bravúr lenne, ha kiejtenénk a Manchester Unitedet. De a körülmények minket segítenek: két lehetőségünk is van, győzelem vagy döntetlen. Míg ellenfelünknek mindenképpen nyernie kell a továbbjutáshoz. Nem fogjuk óriási katasztrófaként felfogni, ha kiesünk, de feladni sem fogjuk a mérkőzést."

"Sok új játékosunk van, akik ebben a szezonban debültáltak a bajnokságban, ebből a szempontból hátrányban vagyunk az összeforrott, rutinos angolokkal szemben."

Kollégája, Sir Alex Ferguson másképp látja:
"Tapasztalt, erős csapatot láthattunk Marseille-ben. Nem tagadom, aggódom egy kicsit, de az európai porondon ez mindig így van. Szombaton legyőztük az Arsenalt, ami önbizalmat ad, de ez egy teljesen másfajta párharc lesz. A Monaco és a Rennes elleni idengbeli mérkőzésüket is láttam, megmutatták, mikre kell ügyelnünk. Az Old Traffordon fantasztikus körítést teremtenek mindig a szurkolóink, ez most sem lesz másképp. Úgy gondolom, a kellő tapasztalatunk is megvan, hogy kivívjuk a továbbjutást" - mondta a Vörös Ördögöket eddig két BL-győzelemre vezető mester.

Nani

A védő Chris Smalling arra figyelmeztetett, hogy meg kell találniuk az egyensúlyt védekezés és támadás között:
"Sajnos veszélyeket is rejt magában, hogy nem tudtunk idegenbeli gólt szerzni, ez a lehetőség most már a Marseille előtt áll nyitva. A védelmünknek ezért nem szabad hibáznia. A hazai pálya viszont nekünk kedvez."

Sir Alex Ferguson Rio Ferdinand és Pak Dzsi-Szung  játékával nem számolhat, Darren Fletcher vírusfertőzéssel küzd, Carrick, Nani és az Arsenal ellen megsérült Vidics felépülésében bízik a skót menedzser, ahogyan az Ágyúsok ellen visszatért Antonio Valenciának is kulcserepet szánna.

A francia bajnokság címvédőjénél egy pályán kívüli ügy borzolja a kedélyeket: a csatár Brandaót egy nő megerőszakolásával vádolják, szabadlábon védekezhet, de Manchesterbe nem utazott el.