Angol válogatott

Ferdinand háborog, Capello Terryt favorizálja

Tavaly télen, John Terry magánéleti botrányát a válogatottnál betöltött csapatkapitányi pozícióját követő hercehurca követte, most hasonló huzavonára van kilátás. Néhány napja robbant a hír az angol sajtóban, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány fontolgatja, hogy visszadja a karszalagot John Terrynek. A sérült Rio Ferdinand felhördülésére aztán visszakozott az olasz szakember.

John Terry és Rio FerdinandA The Sun szerint a Manchester United védője vasárnap este megkereste Franco Baldinit, Capello asszisztensét, hogy tisztázza a félreértéseket a poszt körül.

"Baldini elbeszélgetett Ferdinaddal, és megnyugtatta, hogy felépülése után ismét ő fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot" - hivatkozott a lap egy névtelen forrásra.

Terry ugyanakkor mégis szerephez juthat, ugyanis valószínűtlen, hogy Ferdinand felépül a március 26-i, Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőre - és helyettese, Steven Gerrard sem - így Cardiffban a Chelsea bekkje vezetheti ki a Háromoroszlánosokat a pályára. Bár korábban Capello azt nyilatkozta, hogy a hierarchiában Ferdinandot Gerrard és Frank Lampard követi, az olasz szakember mégis Terryt favorizálja.