Profi ökölvívás

Erdei áprilisban Mashantucketben bokszolhat

  • MTI

Sajtóértesülések szerint az egykori világbajnok Erdei Zsolt,  április 16-án lép legközelebb kötelek közé.

A monokli.com internetes szaklap az ESPN honlapjának cikkére hivatkozva azt írta, hogy a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok nem címmérkőzést vív, hanem egy nyolc- vagy tízmenetes küzdelem vár rá az egyesült államokbeli Mashantucketben, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz Erdei ellenfele. A gála főmérkőzésén amúgy Andre Berto és Victor Ortiz küzd meg a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért.

Korábbban még arról szóltak a hírek, hogy Erdei Zsolt legközelebb március 12-én a spanyol Gabriel Campillóval csap össze a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki övéért a New York-i Madison Square Gardenben.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló magyar ökölvívó tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, s a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött. A 36 éves, eddigi mind a 32 meccsét megnyerő Erdei 2009 novemberében az olasz Giacobbe Fragomeni felett aratott diadalával a WBC cirkálósúlyú vb-övét is megszerezte, így ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is profi világbajnok lett.