Edzőkérdés

Hazamegyek Angliába - Mourinho

Bár 2014-ig tartó szerződés köti a Real Madridhoz, egyre több jel utal arra, hogy José Mourinho idő előtt távozik a spanyol fővárosból. A "Special One" már többször elmondta, hogy ha távozik, akkor egy angol vagy olasz élcsapathoz megy, és az angol futballt tartja "lelki otthonának". Az szigetországi sajtó máris tudni véli a lehetséges új munkahelyet.

José Mourinho

Az angol The Sun szerint a portugál tréner három év távollét (2 év az Internél és 1 a Real Madridnál) után készen áll a szigetországi visszatérésre, és a nyáron egy angol topcsapathoz szerződik. A lap a Manchester United, a Liverpool, a Tottenham és a Manchester City mellett egykori klubját, a Chelsea-t emlegette lehetséges állomáshelyként.

A Vörös Ördögöknél ugyanis Sir Alex Ferguson ideje is lejár egyszer, a Poolnál Kenny Dalglisht egyelőre a szezon végéig szerződtették, a Tottenham mesterét, Harry Redknappet a szövetségi kapitányi poszttal hozták szóba. Roberto Mancini helye biztosank tűnik a Citynél, de ki tudja...

A Liverpoolból január végén a Chelsea-be igazolt Fernando Torrest is megszólaltatták az üggyel kapcsolatban:
"Bármikor szívesen dolgoznék a keze alatt, de tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Mourinho a legnagyobbak egyike, óriási tisztelet övezi a Chelsea-nél."

Mourinho 2004 és 2007 között irányította a Kékeket, kétszer Premier League-et, kétszer Ligakupát, és egy-egy alkalommal FA-kupát valamint Szuperkupát nyert vele a csapat. 2008-ban szerződött az Internazionaléhoz, ahol tovább szaporította sikerei számát. A Real Madridhoz négyéves szerződés köti, de már hosszú idő óta keringenek hírek idő előtti távozásáról, miután megromlott viszonya Jorge Valdano sportigazgatóval.