Serie A

Francesco Totti volt a római derbi hőse - videó

A Lazio 1998 óta nem tud nyerni a Roma pályaválasztása mellett

Sorozatban ötödször győzte le az AS Roma városi riválisát, a Laziót a Serie A 29. fordulójában. A 165. Derby della Capitalét Francesco Totti döntötte el, a Farkasok a csapatkapitány remekül kivitelezett szabadrúgásgóljával szerezték meg a vezetést, majd a végén eldurvuló rangadón a jogosan megítélt tizenegyest is belőtte a világbajnok támadó. A három ponttal a Romának reális esélye maradt a Bajnokok Ligája-indulást érő helyezésre. Antonio Di Natale újabb lépést tett a gólkirályi cím felé, az Udinese csatára duplázott a Cagliari ellen.

Serie A, 29. forduló:
AS Roma-Lazio 2-0 (0-0)
Gólszerző: Totti (70., 90+3. - tizenegyesből)

Francesco Totti

Nem tapogatózással kezdték a csapatok a mérkőzést, a 4. percben a Lazio részéről Matuzalem tüzelt 15 méterről, Doninak kellett védenie, majd a kontrából Pizzaro bombázott, de a lécről pattant ki a labda, Muslera már verve volt. A folytatásban aztán kissé megtört az iram, rengeteg párharc zajlott a pályán, kevés helyzettel. A Lazio felívelt labdákkal próbálkozott, a Roma megtörte az utat a rövidpasszos labdakihozatal előtt. Az első félóra után megélénkült a Roma, Ménez buktatásánál büntetőt reklamáltak a Farkasok, majd Vucsinics adott be balról Tottinak, a csapatkapitány nem érte el. A 34. percben Hernanes eresztett el egy lapos lövést, de a kapu mellé. A végén még a "hazaiak" előtt adódott helyzet, de Juan közelről telibetalálta a kapust, majd a megszerzett labdát Floccari elől kellett tisztáznia. Gól nélkül, kissé unalmasan telt el az első félidő.

A második felvonás lendületesebben indult, mindkét csapaton, ha halványan is, de érződött, hogy a három pontal többet érnének, mint az eggyel. Az 50. percben Vucsinics szögletét Ménez fordulásból lőtte mellé. A Lazio továbbra is beadásokkal próbálkozott, de a Roma védői tisztáztak. A 64. percben Ledesma szabadrúgása majd néhány perccel később Floccari fejese ment mellé centikkel. A 70. percben jó helyen kapott szabadrúgást a Roma, Francesco Totti pedig nem hibázott, amihez kellett Muslera hibája is, az uruguayi kapus csúnyán benézte a lövést (1-0).

A Roma a folytatásban már nem erőltette a támadásokat, a Lazio játékában pedig nem volt benne a gól. A lefújás előtt még jött egy rangadóhoz illő csetepaté, a 87. percben Radu a partjelzőtől egy méterre lefejelte Simplíciót. A Sasok játékosainál elszakadt a cérna, Simplíciót elkaszálták a kapu előtt, a megítélt tizenegyest Totti könyörtelenül bevarrta (2-0). Megérdemelten nyert az AS Roma, a győzelemmel életben maradtak Vincenzo Montella együttesének esélyei a BL-indulást érő helyezésre.

További eredmények:

Catania-Sampdoria 1-0 (0-0)
Gólszerző: Llama (75.)
A Sampban Laczkó Zsolt a kezdőben kapott helyet, a 63. percen váltotta a pályán másik genovai légiósunk, Koman Vladimir.

Cagliari-Udinese 0-4 (0-2)
Gólszerző: Benatia (43.), A. Sánchez (44.), Di Natale (48., 54.)

Genoa-Palermo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Floro Flores (78.)

Lecce-Bologna 0-1 (0-1)
Gólszerző: G. Ramírez (33.)

Chievo-Fiorentina 0-1 (0-0)
Gólszerző: Vargas (49.)

Később:
Parma-Napoli 20:45

Korábban:
AC Milan-Bari 1-1 (0-1)
Gólszerző: Cassano (82.), illetve Rudolf (39.). Piros lap: Ibrahimovic (AC Milan, 73.)
.

Szombaton játszották:
Cesena-Juventus 2-2 (1-2)
Gólszerző: Jimenez (41.), Parolo (80.), illetve Matri (19., 35.). Piros lap: Motta (Juventus, 43.)

Pénteken játszották:
Brescia-Internazionale 1-1 (0-1)
Gólszerző: Caracciolo (85.), illetve Eto'o (18.). Piros lap: Caracciolo (90.), illetve Cordoba (89.)