Manchester United

Ferguson megszabadulna Rooneytól

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere kész eladni nyáron Wayne Rooneyt, akivel már ősszel megromlott a kapcsolata.

Ferguson és Rooney - Fotó: AFP

Wayne Rooney fantasztikus mozdulattal döntötte el az Arsenal elleni FA-kupa rangadót, ennek ellenére, a támadónak saját bevallása szerint is ez a legrosszabb idénye. Az angol válogatott játékos sokáig sérüléssel bajlódott, majd mikor visszatért, nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárnának tőle. Az eddigi 27 mérkőzésén 8-szer volt eredményes, ami a tavalyi szezonhoz képest igencsak visszafogott teljesítmény. A News Of The World arról számolt be, hogy Sir Alex Ferguson és Rooney között a kapcsolat már ősszel megromlott, amikor a csatár különleges feltételeket szabott szerződésének meghosszabbításánál.

A szakember ezek után korántsem volt elégedett az egykori Everton-játékos teljesítményével, amit szóvá is tett neki. Mikor Rooney a csapat keretére vonatkozó negatív megjegyzést tett, a skót menedzser azt válaszolta, előbb a saját teljesítményére figyeljen, mielőtt másokat kritizál. Ferguson úgy véli, Javier Hernandezzel hosszú távon is meg tudná oldani az angol pótlását, így a Manchester a vételár mellett a játékos magas fizetésétől is megszabadulna. A Vörös Ördögök úgy számolnak, hogy 26 évesen Rooney a legjobb korban van ahhoz, hogy nagy pénzt „csináljanak” belőle. Az angol válogatott labdarúgó ára 60-80 millió font lehet a nyáron.