FA-kupa

A Stoke City jutott harmadikként az elődöntőbe - videó

Az FA-kupa negyeddöntőinek vasárnapi mérkőzései közül a Stoke City nyerte az elsőt a West Ham United ellen. Ezzel a Premier League 12. helyezettje került be harmadikként az elődöntőbe.

A hazaiak szereztek vezetést a Stoke-West Ham találkozón a 12. percben. Delap hatalmas bedobása egészen a kapu elé szállt, ott pedig Huth érkezett, és fejjel talált be. (1-0)

A Kalapácsosok az első félóra végén egyenlítettek ki. Hitzlsperger egy hosszú felíveléssel indította Piquionne-t, aki a karjával vette ugyan le a labdát, de ezt sem a bíró, sem az asszisztense nem vették észre. Így a csatár átemelhette a játékszert a kifutó Sörensen fölött, és bekísérhette a kapuba. Eközben azonban a visszafutó Huth belerúgott ellenfelébe, akit nem sokkal később le is kellett cserélni. Az állás mindenesetre 1-1-re alakult.

A második félidő elején rögtön újra előnybe kerülhetett volna a Stoke. Etherington végezhetett el ugyanis tizenegyest a 47. percben, de Green nagyot védett.

Félórával a meccs vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Higginbotham néhány centivel a tizenhatos előttről elvégzett szabadrúgása elől szétugrott a sorfal. A hálóőr csak beleütni tudott a labdába, az így is becsorgott a kapufát is érintve. (2-1)

A folytatásban természetesen mindent megpróbáltak a vendégek az egyenlítésért, kétszer a kapufát is eltalálták, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így a Stoke City nyerte a mérkőzést, és jutott be az FA-kupa elődöntőjébe.

A mérkőzés összefoglalója

FA-kupa, negyeddöntő:

Stoke City-West Ham United 2-1 (1-1)
gólszerzők: Huth (12.), Higginbotham (63.), illetve Piquionne (30.)

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, így a Stoke City elődöntős.

Később:
Manchester City-Reading (II.)

Szombaton játszották:
Manchester United-Arsenal 2-0 (1-0), tj: Manchester United.
Gólszerző: Fabio (28.), Rooney (49.)

Birmingham City-Bolton Wanderers 2-3 (1-1), tj: Bolton
Gólszerző: Jerome (38.), Phillips (80.), illetve Elmander (21.), Davies (66., 11-esből), Lee (90.)