Bayern München

Vonzott a Real, de a Bayern jobb csapat - Schweinsteiger

A Bayern München középpályása hosszas huzavona után decemberben hosszabbította meg eredetileg 2012-ig szóló szerződését 2016-ig. Előtte szóba hozták a Manchester Uniteddel és a Real Madriddal is. A német válogatott most elismerte, elgondolkodott a királyiak ajánlatán, de végül a szívére hallgatott.

Bastian SchweinsteigerBastian Schweinsteigert posztja egyik legjobbjának tartják a világon, európai sztárcsapatok álltak érte sorba, de ő a bajorkat választotta. Persze nem aprópénzért maradt az Allianz Arénában, 2011 júliusától kezdve havi 830 ezer euróért (mintegy 230 millió forintért) bűvöli majd a labdát a piros mezben.

"A Real Madrid rendkívül jó benyomást tett rám. Örülök, hogy Mesut Özil és Sami Khedira is őket választotta - mondta Schweini a Sport 1-nek, aki dicséretében a blancók edzőjét is megemlítette. - Mindig is úgy gondoltam, hogy José Mourinho a legjobb edzők egyike."

A 26 éves játékostól azt is megkérdezte a csatorna riportere, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy a jövőben csatlakozik a Real Madridhoz, aki kitérő választ adott:
"Ha engem akar a Real, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia. De nekem az a meggyőződésem, hogy a Bayern a megfelelő csapat számomra."