NB I

Túl nagy terhet raktak a Ferencváros játékosaira - Mezey György

Prukner László szerint nem szabad három rögzített helyzetből gólt kapni

A vendéggyőzelemmel véget ért Ferencváros-Videoton mérkőzés után Mezey György, a fehérváriak vezetőedzője azt emelte ki, hogy a fontos helyzetekben az ő játékosai jobban reagáltak, és szerinte azért, mert túl nagy terhet jelentett a zöld-fehérek számára az, hogy sokak szerint esélyük volt a bajnoki címre. Prukner László a védelmi hibákat tartotta fontosnak, különösen azokat, amelyeket a rögzített helyzeteknél követtek el tanítványai.

Mezey György, a Videoton vezetőedzője szerint túl nagy volt a nyomás a hazai játékosokon, ebből pedig az ő csapata tudott előny kovácsolni.

"Elismerem a Fradi erőfeszítéseit, de túl nagy terhet raktak a ferencvárosi játékosokra azzal, hogy egyesek szerint a bajnoki címért játszhattak. Mi jobban reagáltunk a kulcsszituációkban, és ez elsősorban ennek volt köszönhető" - mondta a szakember.

Prukner László azt emelte ki, hogy időnként fegyelmezetlen volt együttese védekezése, főleg a pontrúgásból kapott találatok számát sokallta.

"Nyerni szerettünk volna, de az első félidőben a két pontrúgásból (egy tizenegyesből és egy szögletből -  a szerk.) kapott gól leblokkolt minket. Innentől a Videoton nyugodtan játszhatott. A második játékrészben a szabadrúgásgól végképp elvette minden önbizalmunkat. A helyzésnek nincs jelentősége, de három rögzített helyzetből nem lehet gólt kapni egy rangadón."

NB I, 19. forduló:

Ferencváros-Videoton FC 0-5 (0-2)
gólszerzők: Alves (26.), Vasiljevic (33.), Lencse (52.), Andic (62.), Polonkai (79.)
sárga lap: Rósa D. (4.), Balog (25.), Tóth B. (61.), illetve Polonkai (13.), Lipták (42.)

Ferencváros: Ranilovic - Csizmadia, Tutoric, Balog, Józsi (Tóth B., a szünetben) - Andrezinho (Miljkovic, 68.), Maróti, Stanic (Abdi, 75.), Rósa D. - Heinz, Schembri

Videoton: Bozovic - Lázár (Milanovic, 78.), Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi, Sándor, Vasiljevic (Szakály D., 71.), Polonkai - Lencse (Nikolics, 65.), Alves