NB I

Nincs még messze mögöttünk a kiesőzóna - Aczél Zoltán

Véber György szerint hiába játszottak jól a második félidőben, a Haladás jól védekezett

A Haladás Pápa elleni győzelme ellenére a szombathelyiek vezetőedzője csak az első félidővel volt elégedett az NB I 19. fordulójában játszott mérkőzés után. Aczél Zoltán nem értetette, hogy miért esett vissza csapata játéka a szünet után, de a győzelemmel elégedett, bár emlékeztetett, hogy a bennmaradást illetően nincsenek még biztonságban. Véber György szerint is megváltozott a játék képe a második játékrészben, de mivel a Haladás jól szűkítette a területet, nem tudtak helyzeteket kialakítani és gólt szerezni. A két szakember a vasnepe.hu-nak nyilatkozott.

"Az első félidei játékunkkal elégedett lehetek, hiszen támadólag léptünk fel, sokat birtokoltuk a labdát, és ha Szűcs Lajos nem mutat be két-három bravúrt, hamar lerendezhettük volna a meccset" - kezdte az értékelést Aczél Zoltán. "Megérdemelten jutottunk vezetéshez tehát, amelyet még az első félidőben könnyen növelhettünk volna. Szünet után érthetetlen módon futballoztunk, pedig az első 45 perchez képest szerkezetileg semmit sem változtattunk. A Pápa türelmesen, a földön járatta a labdát, de hiába volt többet náluk a játékszer nem volt kapuralövésük, míg nekünk Kenesei révén újabb ziccerünk adódott."

A Haladás szakvezetője egy kicsit a jövőbe is tekintett, és kiemelte, hogy van még feladatuk a biztos bennmaradás kiharcolása érdekében: "Újabb győzelmünkkel lélegzethez jutottunk, de továbbra sem lehet hibáznunk, hiszen még nincs olyan messze mögöttünk a kiesőzóna. Mindenesetre tovább szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, de nem számolgatunk, elsődleges célunk a bentmaradás. Sok sikert kívánok a Pápának, amely jó játékoskerettel, és jó szakmai stábbal rendelkezik" - zárta mondandóját a szakember.

Véber György is egyetértett kollégájával abban, hogy sokat változott a játék a szünet után, de szerinte a Haladás jól védekezett, így ők nem a saját stílusukat játszották.

"Két ellentétes félidőt láthattunk: az első 45 percet végigtámadta a Haladás, mezőnyfölényt harcolt ki, mi ugyan a pályán voltunk, de tétován megilletődötten játszottunk. Megjegyeztem a fiúknak a szünetben, hogy az első félidei teljesítményünkre nem mondhatom, hogy futball volt, mert az a szó megcsúfolása lenne. A szünet után látottak már jobban tetszettek, felépítettük a támadásokat, többet volt nálunk a labda, de csupán a Haladás kapujától harminc méterig jutottunk el, ezt követően hiányoztak a beindulások, a kreatív megoldások. A szombathelyiek jól leszűkítették a területet, és bár ívelgettünk, ez a fajta stílus nem fekszik nekünk - helyzetig nem jutottunk el. Gratulálok a Haladásnak, megérdemelten nyert."