NB I

Győzött a Szolnok az alföldi rangadón

  • MTI-hatharom.hu
megosztom

Remili Mohamed duplájának köszönhetően legyőzte a Szolnok a Kecskemétet a labdarúgó NB I 19. fordulójában. A támadó az első gólját tizenegyesből szerezte a 19. percben, majd a 26. percben duplázta meg csapata előnyét. Tököli Attila szépített ugyan a második játékrészben, de egyenlíteni már nem tudott a Kecskemét, így begyűjtötte a három pontot, és hat egységnyire megközelítette a később Kaposváron játszó Siófokot, de még mindig az utolsó helyen áll.

NB I, 19. forduló:

Szolnoki MÁV FC-Kecskeméti TE-ERECO 2-1 (2-0)
gólszerzők: Remili (19., 26., előbbit 11-esből), illetve Tököli (58.)
sárga lap: Milicic (30.), Némedi (36.), illetve Ribánszki (19.), Alempijevic (26.), Litsingi (78.)

Szolnoki MÁV FC: Melnicenko - Milicic, Máté P. Djurovic - Búrány, Némedi, Jokic (Balogh P., 78.), Vukomanovic - Remili - Fitos (Szalai B., 63.), Zsolnai (Ngalle, 69.)

Kecskeméti TE-ERECO: Ribánszki - Gyagya, Ebala, Balogh B., Mohl - Alempijevic (Bertus, 62.), Cukic - Bori (Savic, a szünetben), Foxi, Vujovic (Litsingi, a szünetben) - Tököli

A két szomszédvár összecsapásán az első félidőben meglepte esélyesebb vendégét a sereghajtó és remek játékkal, nem egészen félóra alatt kétgólos előnyre tett szert. Az elmúlt hetekben jó formában futballozó Kecskemét nem találta a hazaiak szervezett játékának ellenszerét, s egyetlen valamire való helyzetet sem tudott kidolgozni. Még büntetőből sem tudtak a lila-fehérek a kapuba találni, Vujovic tizenegyesét Melnicenko hárította.

A szünet után a kettős cserének köszönhetően kapujához szorította vendéglátóját a KTE, és Tököli szépítő találatát követően a levegőben lógott a kecskemétiek egyenlítő találata. A hazaiak csak kontrákkal próbálkoztak, de már kevesebb veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. A Szolnok az első félidőben kiharcolt kétgólos előnyéből végül egyet megőrzött, így otthon tartotta a három pontot.

megosztom