Tenisz

Életem legijesztőbb pillanata volt - Serena Williams

Az amerikai teniszcsillag először szólalt meg két héttel ezelőtti tüdőembóliája óta. Serena élete legijesztőbb pillantának nevezte a kritikus perceket, de minden erejével a visszatérésre készül, amit nyár elejére tervez.

Serena Williams

Serena tavalyi wimbledoni győzelme óta nem játszott hivatalos mérkőzést. Akkor újabb GS-sikerét ünnepelve egy müncheni étteremben üvegszilánkkal megvágta lábát, amit hosszasan kezeltek. Lába megdagadt és emiatt vérrög keletkezett a gyomrában, ami a tüdejébe került, ez okozta a bajt.

A 12-szeres egyéni Grand Slam-győztes teniszezőnő az NBC televíziós csatornának nyilatkozott először tüdőembóliáját követően.

"Arra emlékszem, hogy hirtelen nem kaptam levegőt, nem tudtam lélegezni sem. A vérrög golflabda nagyságról hirtelen grépfrút méretűvé duzzadt, az orvosok azt mondták, azonnal műteni kell. Szerencsére a tüdőm egészséges, így nincs akadálya a visszatérésemnek."

Serena azt is elárulta, hogy a műtét után napokig ki sem mozdult otthonából, lelkileg nagyon megviselte az újabb csapás. Szerencsére mára úgy érzi, túljutott a nehézségeken.

"Szeretem a teniszt. Nagyon várom már, hogy újra játszhassam."

A teniszcsillagot jelenleg injekciókúrával kezelik, napi kétszer kap vérhígítókat.