NB I

A Kaposvár fölényesen, a Haladás egyetlen góllal győzött

  • MTI-hatharom.hu

A Kaposvári Rákóczi magabiztosan nyert a Siófok elleni megyei rangadón a Monicomp Liga 19. fordulójában. Sisa Tibor együttese ezzel feljött a negyedik helyre, de az eddig előtte álló Zalaegerszeg és Paks egymás elleni mérkőzése után ez változhat. A vesztes Balaton-partiak így nem tudták visszaállítani az előnyüket a kora délután nyerő Szolnok előtt. A Haladás viszont elkerült az utolsó bennmaradó helyről, mivel legyőzte a Pápát. A szombathelyiek jelenleg a 11. helyen állnak, és mögöttük lévők közül csak a Vasas nem játszotta még le fordulóbeli mérkőzését.

NB I, 19. forduló:

Kaposvári Rákóczi-BFC Siófok 3-0 (2-0)
gólszerzők: Peric (23.), Oláh (36., 11-esből), Balázs B. (85.)
kiállítva: Katona (38.)
sárga lap: Oláh (39.), Gujic (63.), illetve Katona (35.), Kecskés (55.)

Kaposvár: Kovács Z. - Okuka, Bank, Zsók, Gujic (Farkas Z., 89.) - Pedro, Hegedűs - Pavlovic, Oláh, Balázs B. (Korhut, 87.) - Peric (Kulcsár K., 70.)

Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Graszl K., Katona, Novák - Délczeg (Pécseli, 79.), Kecskés (Horváth A., 85.), Tusori, Lukács (Melczer, a szünetben) - Homma, Csermelyi

A somogyi rangadó első perceiben több óriási lehetőséget is kihagyott a siófoki együttes, a 23. percben aztán a hazaiak szereztek vezetést és még a szünet előtt növelni tudták előnyüket. A vendégek a 38. percben emberhátrányba kerültek, miután Katonát Peric megütéséért kiállította a játékvezető.

A második félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. A találkozó hajrájában a Rákóczi bebiztosította győzelmét és ezzel megszerezte első tavaszi pontjait.

Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa 1-0 (1-0)
gólszerző: Kenesei (40.)
sárga lap: Nagy I G. (59.), Fodrek (72.), Schimmer (87.), illetve Tóth N. (54.), Dlusztus (68.), Nagy S. (84.)

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy I G., Simon Á., Irhás (Rajos 80.), Sipos (Nagy II G. 74.) - Kenesei, Oross (Fodrek 55.)

Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Dlusztus, Farkas A. (Zulevs 80.), Németh M. - Takács P. (Quintero 57.), Gyömbér, Bárányos, Tóth N. - Rebryk (Bali a szünetben), Maric

A Haladás már a kezdő sípszót követően nagy nyomást gyakorolt a pápaiakra, akik kizárólag a védekezéssel foglalkoztak, a támadásokra nem helyeztek hangsúlyt. A hazaiaknak több elhibázott ziccert követően a félidő hajrájában sikerült megszerezniük a vezetést Kenesei szabadrúgása révén, így megérdemelten vonulhattak előnnyel a szünetre.

Fordulás után egy bátrabb Pápa lépett pályára, ami jót tett a meccsnek, helyzetei azonban mégis inkább csak a hazaiaknak akadtak. A vendégek pontrúgásaikkal okoztak némi veszélyt, ám gólt nem tudtak szerezni, így hazai siker született.