La Liga előzetes

A Bernabéut is bevenné a Hércules

Izgalmas párosításokat sorsoltak össze a Primera División 28. fordulójában. Szombaton a Hércules vendégeskedik a Real Madridnál, vasárnap pedig összecsap Andalúzia és Katalónia, azaz a Sevilla és a Barcelona. Pintér Ádám és Vadócz Krisztián csapata egyaránt otthon játszik.

Primera División, 28. forduló:
Szombat:
Almería-Atlético Madrid 18:00
Real Madrid-Hércules 20:00 (TV:Sport2)
Real Zaragoza-Valencia 22:00 (TV:Sport2)
Vasárnap:
Osasuna-Racing Santander 17:00
Real Sociedad-Málaga 17:00
Espanyol-Deportivo 17:00
Levante-Mallorca 17:00
Villarreal-Sporting Gijón 19:00 (TV: Sport1)
Sevilla-Barcelona 21:00 (TV: Sport1)
Hétfőn:
Getafe-Athletic Bilbao (TV:Sport1)

Szombaton lép pályára a Real Madrid, a Hércules érkezik a Santiago Bernabéu Stadionba, méghozzá azzal a feltett szándékkal, hogy a Nou Camp után a másik óriásklub otthonában is megtréfálja a hazaiakat. Ez persze nem lesz egyszerű, mivel az alicantei kiscsapat nincs valami jó formában és a francia világbajnokuk, David Trézégeut sem lesz jelen sérülés miatt.

A hazaiaknál Lassana Diarra letöltötte eltiltását valamint Sami Khedira és Ezequiel Garay is a nevezettek közé került, mivel mindkét játékos felépült a sérüléséből. A 10 napja megsérült Cristiano Ronaldo kihagyja a találkozót, de a Santander elleni idegenbeli bajnokit is megoldották nélküle társai.  Az egymás elleni statisztika szerint José Mourinho csapata a favorit, de a portugál tréner nem becsüli le az ellenfelet - mondván okoztak már meglepetést nagycsapatnak -, ezért nem tartalékol a kezdőcsapat összeállításánál.
„Nem lényeges, hogy milyen felállással játszunk, volt már olyan mérkőzésünk, ahol két csatárral támadtunk, de olyan is, amikor nem volt klasszikus góllövő a pályán” - magyarázta Mourinho.

Cristiano Ronaldo

Pintér Ádám csapata, a Zaragoza sincs könnyű helyzetben, mivel a Bajnokok Ligájából kiesett Valencia érkezik a La Romaredába. A hazaiak a Barcelona elleni vereség előtt már kezdtek jó formába lendülni, így nem jön túl jókor egy újabb topcsapat, a Denevéresek elleni bajnoki.

A vendégek továbbra is tartják a Villarreallal szembeni négypontos előnyüket, így az eredménytől függetlenül biztosan maradnak a 3. helyen, de két csapat eredményeit vizsgálva a döntetlen a hazaiakra nézve lenne hízelgő.

Vasárnap Vadócz Krisztián klubja, az Osasuna a Racing Santandert látja vendégül. Mindkét együttesnek égető szüksége van a győzelemre, mivel a kiesőzónához közel helyezkednek a felek. A pamplonai gárda ötéves nyeretlenségi sorozatot szakítana meg a zöld-fehérek legyőzésével, mivel a Santander 2005 áprilisában veszített utoljára az Osasuna ellen.

A hétvége utolsó találkozója, a Sevilla-Barcelona igazi spanyol derbinek ígérkezik, mivel a két csapat gólokban gazdag, izgalmas mérkőzéseket szokott egymással játszani. Az őszi „odavágót” a katalánok 5-0-s győzelemmel teljesítették, így az andalúzoknak van miért visszavágniuk. A vendégek hétközben kiejtették a Bajnokok Ligájából az Arsenalt, így az sem kizárt, hogy Josep Guardiola vezetőedző néhány kulcsemberét pihenteti.

A hazaiak egy esetleges győzelemmel a Real Madridnak tennének hatalmas szívességet, kérdés azonban, hogy az utóbbi időben igen szeszélyesen teljesítő Sevilla mennyire lesz képes a Barcára erőltetni saját játékát.