Bajnokok Ligája

Kellett volna egy Inzaghihoz hasonló csatár - Allegri

Általános vélemény, hogy a Milan jobb volt szerdán Londonban, de gól nélkül nem lehet nyerni

Szerdán este gólnélküli döntetlen született a Tottenham-Milan labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágón, és mivel az angolok az első meccsen Olaszországban 1-0-ra nyerni tudtak, ők jutottak tovább a negyeddöntőbe. Harry Redknapp a Hotspurs menedzsere elismerte, hogy a védekezés volt az elsődleges céljuk, a Milan oldalán pedig nem akarnak sokat bánkódni a kiesés miatt, hiszen nagy feladataik vannak odahaza.

Harry Redknapp természetesen elégedett volt a továbbjutással, és azt is elismerte, hogy a legfőbb céljuk az volt, hogy megússzák kapott gól nélkül a mérkőzést: "Kemény munka volt, hiszen egy nagyszerű csapat ellen játszottunk. Láthattuk, hogy miért lettek ilyen nagy klub, amely többször is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Nehéz volt, mert amikor valaki előnyből kezd egy összecsapást, próbálja megőrizni, de persze arra sem tehet fel mindent. Örülök a sikernek, de nem élveztem a 90 percet. Csak néztük az órát, és vártuk, hogy vége legyen a játékidőnek. Óriási siker ez a klubnak, elképesztő, amit a játékosok nyújtottak. Ami a továbbiakat illeti, a Barcelona ellen senki nem szeretne játszani, de bárki is vár ránk, jó, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között" - mondta a menedzser.

Massimo Allegri a Tottenham-Milan BL nyocaddöntő visszavágón 2011 márciusában

Massimo Allegri, a Milan vezetőedzője szintén elégedett volt csapata teljesítményével, és csak a balszerencsének tulajdonítja, hogy nem jutottak tovább. Azért azt hozzátette, hogy egy jó befejező csatárral tudott volna mit kezdeni.

"Nehéz körülmények között is nagyszerűen játszottunk. A játékosaim mind jól dolgoztak, de sajnos kiestünk. Az igazi hibákat az első mérkőzésen követtük el, amikor a gólt hozó kontrát vezették percekkel a vége előtt. Ma hiányzott egy olyan csatár, mint Filippo Inzaghi. Sok labdát küldtünk a kapu elé, ő biztos kihasznált volna egy helyzetet. Azt hiszem, a játékosok nem tehettek volna ennél többet. Jó meccset játszottunk, jó tempóban, de a várt gól sajnos nem érkezett meg. Talán lehettünk volna agresszívebbek, de büszke vagyok a játékosaimra, és sajnálom őket. De legalább az ilyen teljesítményekből önbizalmat meríthetünk" - összegzett az olasz szakember.

William Gallas büszke arra, hogy jól zárt a Tottenham védelme, és arra is megpróbált válasz találni, hogy a Premier League-ben miért kap jóval több gólt a Hotspurs, mint a Bajnokok Ligájában: "Keményen védekeztünk, és bár próbáltunk gólt szerezni, nem volt könnyű dolgunk, mert a Milan nagyon jól játszott. Néha nem tudjuk a saját játékunkat játszani, de ezúttal bebizonyítottuk, hogy ha kell, védekezni is tudunk. A bajnokságban ugyan a két legutóbbi meccsünkön három-három gólt kaptunk, de ez a hozzáállásunkon múlott. Ma este úgy mentünk ki a pályára, hogy tudtuk, jobb az ellenfél. A Blackpool és a Wolverhampton ellen úgy gondoltuk, mi vagyunk az erősebbek, és ezért megfizettünk. Ebben még nem vagyunk elég rutinosak."

"Vannak olyan napok, amikor jól játszol, rengeteg helyzeted van, de egyikből sem lősz gólt. Ez egy ilyen nap volt" - mondta Zlatan Ibrahimovic, a Milan csatára. "Megpróbáltuk, és szerintem, ha sikerült volna belőnünk az elsőt, többször is betaláltunk volna. Sok lehetőségünk volt, de nem jött össze. Ez volt a különbség közöttünk. A Tottenham az első meccsen eredményes volt, mi nem. Természetesen csalódottak vagyunk. Nagy klubban játszunk, és sosem jó kiesni a Bajnokok Ligájából. De azért még ott a bajnokság és az Olasz Kupa. Azokra kell koncentrálnunk, és folytatnunk a munkát, mert ma sem játszottunk rosszul" - zárta mondandóját a svéd sztár.

Az utolsó gondolatával az egykori Tottenham-játékos, Boateng is egyetértett, ő azonban nem keresett magasztos okokat az eredmény mögött: "Szerintem a San Siróban ők voltak a jobbak, itt pedig mi. Ők jutottak tovább, mert eggyel több gólt lőttek. Ilyen egyszerű az egész. Néha jól működött a védekezésük, néha elrontottuk az utolsó passzt, néha pedig nem volt szerencsénk. Fontos volt, hogy jól játsszunk Londonban. Szerintem jók is voltunk, jó volt a hozzáállásunk, de nem lőttünk gólt. Nem mindig a jobb csapat győz."

A ghánai válogatott középpályás arra is kitért, hogy mire viheti korábbi csapata a BL idei kiírásában: "Egyénileg és csapatként is erősek. Messzire juthatnak. Talán nem elég jók a kupa elnyeréséhez, de szerintem szép focit játszanak."