Real Madrid

Özil még nem méri magát Zidane-hoz

Mesut Özil spanyolul tanul és örül a Real Madridban mutatott formájának, de még sokat kell bizonyítania ahhoz, hogy Zidane-hoz lehessen hasonlítani.

Mesut Özil cselez - Fotó: AFP

A Real Madridnak még minden sorozatban van esélye a győzelemre, így nem meglepő, hogy Mesut Özil elégedett a királyi klub eddigi szereplésével. A német játékost sokan Zinedine Zidane-hoz hasonlították, amikor Madridba igazolt, a 22 éves középpályás szerint azonban még sokat kell fejlődnie és bizonyítania ehhez.

„Örülök, hogy jól megy a játék. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, Zidane minden tekintetben sikeres volt, én még nem vagyok az, ahhoz még sokat kell bizonyítanom. Sok címet szeretnék nyerni a Reallal.”

A török származású futballista kitért arra is, hogy a csapat szerinte el fogja viselni Cristiano Ronaldo hiányát.

Az utolsó mérkőzésen látszott, hogy jó és erős csapatunk van. Ronaldo egy világklasszis, legutóbb ő nyerte meg a találkozót számunkra, remélem hamarosan visszatér.”

Özil még csak a Hercules elleni találkozóra összpontosít, annak ellenére, hogy jövő héten a Lyon elleni BL-visszavágó következik, majd az Atlético elleni városi rangadó.

Otthon játszunk, a három pontot meg kell szereznünk. Továbbra is a bajnoki cím a célunk, a szezon még hosszú, bármi megtörténhet.”

A Németországgal vb-bronzérmet szerzett játékos azt is elmondta, folyamatosan tanulja a spanyol nyelvet, hogy ezzel is segítse a beilleszkedését.

„Tanulok spanyolul, már sokat megértek belőle, de beszélni nehezebb. A társakkal megértetem magam, néhányan beszélnek angolul is."