Bajnokok Ligája

A Barcelona all int mondott, és bejött nekik - Wenger

Guardiola szerint Messi mellett Mascherano gyorsasága is fontos volt

A Barcelona-Arsenal Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után - amelyből a katalánok jutottak tovább - természetesen Josep Guardiola értékelte elégedettebben a látottakat. Arséne Wenger, az Ágyúsok mestere elismerte, hogy a hazaiak jobbak voltak, de nem felejtette el megemlíteni a játékvezető tevékenységét Robin van Persie kiállítása kapcsán. Maga a játékos nem értette, hogy ítélhette meg úgy a bíró, hogy szándékosan sípszó után rúgta el a labdát. A Barcelona futballistái inkább Messi érdemeit méltatták.

"Már egyenlő létszámban is nagyszerűen játszottunk, emberelőnyben pedig még nagyobb nyomás alatt tudtuk tartani az Arsenalt" - kezdte az értékelést Guardiola. "Megakadályoztuk őket abban, hogy háromnál többször passzoljanak egymáshoz, egyetlen kapuralövésük sem volt (emlékezzünk, a góljukat is Busquets szerezte - a szerk.), és közben mi rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. A mérkőzés előtt kiemeleztük az első találkozót, és megkerestük a gyenge pontjaikat. Ők is szeretik játszani a focit, de mi ezt nem hagytuk. A szurkolóink tökéletesek voltak ma este, sokat segítettek nekünk. Ami a játékosokat illeti: kiemelhetjük Messi zseniális gólját vagy Iniesta passzait, de a védekező embereink, mint például Mascherano, is kellettek a győzelemhez. Ha ő nem lenne gyorsabb 15 méteren Bendtnernél, kiesünk. Büszkék vagyunk a teljesítményünkre, és szerintem megérdemeljük, hogy a negyeddöntőben legyünk. Két meccs alapján jobbak voltunk az ellenfelünknél" - mondta a katalánok szakvezetője.

Guardiola és Wenger a Barcelona-Arsenal BL-nyolcaddöntő visszavágón 2011 márciusában

Arséne Wenger érhető módon kevésbé volt elégedett a mérkőzés után: "Jó csapat ellen veszítettünk. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, és volt esélyünk a továbbjutásra. Annak ellenére, hogy elképesztő nyomás alatt játszottunk. A Barcelona kicsit a pókerezéshez hasonlóan játszott. All int mondtak be már az első negyvenöt percben. Európa legjobb csapatától kaptunk ki, de amikor az ember ellenük készül, tudja mi vár rá."

A francia menedzser természetesen a Busacca játékvezető teljesítményéről is beszélt: "Biztos vagyok benne, hogy a második játékrészben 1-1-es állás után jók lehettünk volna tizenegy a tizenegy ellen. Amint emberhátrányba kerültünk, nagyon nehézzé vált a dolgunk. A katalán együttes elég jó ahhoz, hogy bírói segítség nélkül is legyőzzön minket, talán megérdemeltük volna, hogy egyenlőek legyenek a feltételek..."

A játékosok szintén mestereikhez hasonlóan vélekedtek. Dani Alves, a gránátvörös-kékek jobbhátvédje szerint ez volt az idei BL-szezon eddigi legkeményebb meccse a Barcelona számára, de szerencsésnek tartja csapatát, amiért Lionel Messi náluk játszik. "Ő a mi zsenink, a srác, aki meccsről meccsre húz minket előre, és ezt ma is megtette. Persze nem volt egyedül, egy jó csapat játszott körülötte, de ő teszi tökéletessé a munkánkat."

Pedro már kissé a jövőbe is tekintett, amikor az újságírók felvetették, hogy akár a Real Madrid is lehet a katalán együttes következő ellenfele a sorozatban. "Ez igaz, de rajtuk kívül még sok más csapattal is játszhatunk. Ma csak az érdekelt minket, hogy továbbjussunk, és ott legyünk Európa legjobb nyolc csapata között. Ha a következő körben a Madrid jön, akkor is ugyanúgy fogunk készülni, mint bárki más ellen."

A csatár szintén kitért Messi teljesítményére, de igen rövidre fogta: "Kifogytam a jelzőkből vele kapcsolatban."

Az Arsenal együttesében is játszott egy katalán játékos Cesc Fabregas személyében. Épp ő - aki a Barcelona neveltje, és akivel kapcsolatban rendre felmerül, hogy visszatér anyaegyesületéhez - adta el a labdát a saját tizenhatosa előtt, amiből Iniesta gólpasszt adhatott Lionel Messinek. "Vállalom a felelősséget a vereségért. Ez életem egyik legrosszabb pillanata. Sajnálom" - mondta a középpályás.

A riporterek őt is megkérdezték van Persie kiállításáról. "Történnek ilyenek a fociban. Néha te jársz jobban, máskor mások. Lehet, hogy ez nem volt jó döntés a játékvezető részéről, de szerencsére ritka az ilyen eset."

Azt is elmondta még, hogy húzódás miatt kellett lejönnie a második félidőben, és sok szerencsét kívánt a Barcelonának a továbbiakban.

Vegül idézzük a labda elrúgása miatt második sárgát kapott Robin van Persie-t! "Ez egy vicc! Komolyan azt hittem, hogy ez csak egy rossz vicc! Nem értem, hogy miért állítottak ki."

A Barcelona-Arsenal mérkőzés góljai