Bajnokok Ligája

Győzni jöttem az Arsenallal - Cesc Fabregas

A londoni Ágyúsok csapatkapitánya nem elégszik meg a tisztes helytállással, győzni és továbbjutni érkezett Barcelonába a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójára, ahol az angol klub 2-1-es előnyről várja a kezdő sípszót. A fiatal spanyol a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón beszélt csapata terveiről és az esélyekről.

Fábregas ismét Barcelonában - Fotó: AFP
Egy dologra tudok csak gondolni, mégpedig arra, hogy legyőzzük a Barcelonát. Az, hogy mi a magánvéleményem a meccs kimeneteléről, azt megtartom magamnak. A legjobb formámat fogom nyújtani” - kezdte mondandóját a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Fabregas.

A játékos szerint társainak nem szabad foglalkozni, hogy mi történt tavaly (a londoni 2-2-es döntetlen után Barcelonában Messi mesternégyesével 4-1-re nyertek a hazaiak és búcsúztatták Wengeréket), mert sosem jelent jót, ha kellemetlen gondolatokkal futnak ki a pályára.

Azt is elmondta, hogy Lionel Messi jelentette a tavalyi párharc során a különbséget, de ez már egy teljesen új összecsapás, így a feladat nem kizárólag az argentin támadó megállítása, hanem a legjobb nyolc közé jutás.

A játékos beszélt csapattársairól, az odavágó eredményéről és végül, de nem utolsósorban az Arsenal holland csatárát, Robin van Persie-t méltatta.

Az első mérkőzésen remekül játszottunk és nyertünk. Csak saját magunkkal szabad törődnünk, és nem azon gondolkodni, hogy vajon ők mit fognak csinálni. Az, hogy Robin a csapatnál van, remek dolog, mert egy komplett játékos, és ez erősebbé tesz bennünket. Remekül találja fel magát a kapuval szemben" - zárta gondolatait az Arsenal légiósa.

A mérkőzést az Arsenal 2-1-es előnnyel kezdi, ettől függetlenül az angolok rendkívül nehéz mérkőzésre számíthatnak.