AS Roma

Adriano közös megegyezéssel távozott - hivatalos

Az AS Roma hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint közös megegyezéssel szerződést bontottak Adrianóval. Az Internazionale és a brazil válogatott korábbi csatára nyáron érkezett az olasz fővárosba, és mára kiderült, nem tudott túljutni magatartási problémáin, a Roma vezetősége pedig inkább lemondott róla.

Adriano az AS Roma edzésén

Adriano a Ronaldo fénykora utáni időszak talán legtehetségesebb brazil centereként indult, a Fenomén méltó utóda lehetett volna klub- és válogatott szinten egyaránt. A kezdeti nagyszerű teljesítménye után azonban többek között édesapja halála miatt pszichológiai és alkoholproblémákkal küzdött, és fokozatosan teljesen hasznavehetetlenné vált az Internazionalénál.

Az olasz sztárklub így lemondott róla, hazakerült Brazíliába a Flamengóhoz, ahol újra formába lendült, és 2010 nyarán visszatért a Serie A-ba, ezúttal az AS Romához. Gyorsan kiderült azonban, hogy nem jutott túl a problémáin. Összesen öt bajnokin játszott, ebből kétszer kezdőként, valamint a Cluj elleni Bajnokok Ligája-meccsen kapott 45 percet.

Az utolsó cseppet az jelentette a pohárban a római vezetők számára, hogy Brazíliából napokat késve tért vissza legutóbbi szabadságáról, és egy orvosi vizsgálatot is kihagyott. Az utóbbi hetekben már nyíltan nem számoltak vele a csapatnál, és kedden megszületett az egyezség is a távozásáról. A Tuttosport.com olasz internetes oldal szerint megkapja a március végéig esedékes fizetését, de azon túl semmit.