NB I

A Paks Debrecenben, a Pápa Szolnokon játszik

Két elhalasztott bajnoki találkozót is rendeznek ma az Nb I-ben.  Koradélután a Szolnok a Pápát látja vendégül, míg később a bajnoki címvédő Debrecen otthon fogadja a Paksot a 17. forduló elmaradt mérkőzésein.

Kabát harcol a paksi védővel - Fotó: www.dvsc.hu
Mindkét mérkőzés az időjárás és a pálya használhatatlansága miatt maradt el az eredeti időpontban. Elsőként a Szolnok-Pápa összecsapást rendezik meg. A vendégek már a tegnapi nap folyamán megérkeztek ellenfelükhöz, emellett a klub honlapjáról az is kiderült, hogy Véber György, az együttes vezetőedzője valószínűleg nem változtat a hétvégi ZTE elleni győztes mérkőzés kedzőjén.

A Szolnok vezetődzője , Simon Antal szerint csapatának nehéz dolga lesz, mert az ellenfél tartja a legjobban a játékszert a hazai bajnokságban.

"A Lombard az egyik leglabdabiztosabb csapat az egész NB I-ben. Középpályáján játszani tudó futballisták állnak Véber György rendelkezésére, jobb és bal oldalon is van egy-egy gyors szélsője, míg Marics személyében egy igazi gólerős center riogatja az ellenfelek kapuját. Annak ellenére, hogy az első osztály legjobb kapusa, Szűcs Lajos őrzi a pápai hálót, mégis védelme tűnik a legsebezhetőbbnek. Gólt, gólokat kell szereznünk, ha itthon akarjuk tartani a három pontot" - nyilatkozta Simon a Szolnok honlapjának.

A várható kezdőcsapatok:

Szolnok: Melnicenko - Búrány, Milicic, Máté, Balogh - Fitos, Némedi, Szalai, Vukomanovic - Jokic, Zsolnai.

Pápa: Szűcs - Nagy, Dlusztus, Supic, Rajnay - Takács, Gyömbér, Bárányos - Rebryk, Maric, Bárányos

A másik mérkőzésen a Debrecen fogadja a Paksot. A hajdúságiak otthon javíthatják a kecskeméti fiaskót (a kiskunsági csapat először a Magyar Kupából ejtette ki, majd a bajnokságban is megverte Zdenek Scasny csapatát),amire szükség is lesz, mivel a bajnoki táblázaton visszacsúsztak a 6. helyre.

"Láttam több mérkőzését is a Paksnak, így ismerem nagyjából a játékstílusukat. Küzdő szellemű gárda, nagyon masszívak, sokat dolgoznak a pályán, és a védelmüket jól megszervezik. Természetesen mint minden csapatnak, nekik is vannak gyenge pontjaik, és nekünk az a dolgunk, hogy ezeket megtaláljuk. Igyekszünk a saját játékunkat játszani, ám ezt nagyban meghatározza majd, hogy milyen mély lesz a pálya. Mindenképpen azon leszünk, hogy megszerezzük a három pontot" nyilatkozta Scasny a klub honlapjának a mérkőzés előtt.

Az mindenesetre kiderült, hogy a hazaiak frissen igazolt román védője Stefan Mardare még nem léphet pályára a Paks ellen, mivel a futballista ügye még nem tisztázott, ráadásul halaszott mérkőzésről van szó, így a találkozó eredeti időpontján még nem volt a keret tagja.

"A tabellán elfoglalt helyezések ellenére továbbra is a Debrecent tartom a mérkőzés esélyesének, erős a játékoskeretük, amelyet kiváló futballisták alkotnak. Megnéztük a Lokit Kecskeméten. Bár az eredményt olvasva azt gondolhatnánk, hogy simán nyert a KTE, erről szó nincs. Kabáték az első bekapott gólig jól futballoztak, fölényben voltak, ők irányítottak. Biztos vagyok benne, hogy a kudarc után javítani szeretnének – ezt már Kis Károly, a PFC vezetőedzője nyilatkozta a mérkőzés előtt a www.teol.hu-nak.

A várható kezdőcsapatok:

Debrecen: Novakovic - Bernáth, Simac, Mijadinoski, Nikolov - Illés, Ramos, Czvitkovics, Szakály - Kabát, Coulibaly

Paks: Csernyánszki - Heffler , Éger, Szabó, Báló - Fiola, Sifter - Kiss, Böde, Vayer - Montvai.

NB I, 17. forduló, Elmaradt mérkőzések

Szolnok-Lombard Pápa 14.30
Debrecen-Paksi FC 18.00