Légiósaink

Németh elkezdte a gólgyártást Voloszban

Három magyar játékos is gólt szerzett légiósaink közül hétvégén, Dzsudzsák Balázs gólja három, Juhász találata egy pontot ért csapatának, míg Németh Krisztián is megkezdte a góltermelést Voloszban.

Németh Krisztián gólöröme

ANGLIA

Gulácsi Péter a kispadon ült a Liverpool Manchester United felett aratott 3-1-es diadalakor. A Fulham 3-2-re nyert a Blackburn ellen, de Gera Zoltán nem volt a londoniak keretében sem. A Bolton is ugyanilyen arányban nyert az Aston Villa ellen, Bogdán Ádám ezt a cserepadról figyelte.
A másodosztályban a listavezető Queens Park Rangersben Buzsáky Ákos a 93. percig a pályán volt, együttese pedig 1-0-ra nyert a Leicester ellen. A Cardiff-Ipswich Town (0-2) mérkőzésen a hazaiaknál Gyepes Gábor nem állt be, míg a vendégeknél Fülöp Márton nagyszerűen védett, Priskin Tamás hat percet kapott.

NÉMETORSZÁG

A jól játszó Hajnal Tamást a 71. percben cserélték le a Schalkét 1-0-ra megverő Stuttgartban. A Mainz 4-2-re nyert Hamburgban, de Szalai Ádám sérülése miatt nem léphetett pályára, míg Lőw Zsoltot nem nevezték. A Bundesliga 2-ben magyar játékosok találkozhattak volna a pályán, de az Ingolstadt-Aachen találkozón Futács Márkót nem nevezték a győztes vendéglátók, Stieber Zoltán azonban végig a pályán volt. Király Gábor csapata, az 1860 München 1-1-es döntetlent játszott a magyar portással a kapuban.

OLASZORSZÁG

A Sampdoria hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Cesena ellen, Koman Vladimir a 37. percben állt be, míg Laczkó Zsolt a kispadról nézte végig a vesztes találkozót. A Napoli otthonában bravúros 0-0-s döntetlent elérő Bresciában Vass Ádám végig a pályán volt. Az Udienese 1-0-ra verte a Barit, amelybe Rudolf Gergely a 81. percben állt be.
A Serie B-ben Kovácsik Ádám a kispadon ült a Pescara-Reggina összecsapáson, Filkor Attila pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára a Triestina-Piacenza (0-1) találkozón. A Crotona-Ascoli mérkőzésen Feczesin Róbert kezdőként lépett pályára, de csak hat percig, mert akkor a találkozó esőzés miatt félbeszakadt.

SPANYOLORSZÁG

A Barcelona ellen Pintér Ádám kezdő volt a Zaragoza színiben, és az 56. percig volt a pályán a Nou Campban 1-0-ra veszítő csapatban. Vadócz Krisztiánt a 89. percben cserélték be a Málagában 1-0-ra nyerő Osasunába.

HOLLANDIA

Az Utrecht 1-1-es döntetlent játszott a Rodával, a vendégeknél Bodor Boldizsár végig pályán volt. A Feyenoord idegenben tudott nyerni a Heerenveen ellen, de Simon Krisztián nem állt be. Az Excelsior-PSV Eindhoven összecsapást Dzsudzsák Balázs büntetője döntötte el az utolsó percben 3-2-re, a hazaiknál Simon András nem volt a keretben. A Twente 2-0-ra verte a NAC Bredát, de míg Fehér Csaba végigfutballozta a találkozót, Horváth Gábort nem nevezték a vesztes csapatba. A Den Haag ötöt vágott a NEC-nek, a vesztes csapat kispadján Babos Gábor ült. A Vitesse 2-0-ra legyőzte a Tóth Balázzsal felálló Venlo együttesét.

Dzsudzsák hidegvérű tizenegyese a 93. percben eldönötte a három pont sorsát



BELGIUM

A Lierse 1-1-et játszott az Eupen ellen, Kovács Péter a 87. percben szállt be a hazaiakhoz. A Tisza Tibort a 91. percig soraiban tudó Sint-Truiden 1-0-ra legyőzte a Germinal Beerscotot, és rendeztek egy magyar rangadót is még pénteken. Juhász Roland mentett pontot az Anderlechtnek, amely 1-1-es döntetlent játszott így a Tőzsér Dániellel felálló Genk ellen hazai pályán. Köteles Lászlót nem nevezték a genkiek.

Juhász fejesgólja 4:14-től látható

MÁS ORSZÁGOK

Görögországban az Olympiakosz 3-0-ra verte az Ergoteliszt, Megyeri Balázst nem nevezték a mérkőzésre. A Volosz-Penszarreikosz (3-0) találkozón viszont három magyar is a pályán volt.  A 79. percben lecserélt Németh Krisztián gólt lőtt, Szélesi Zoltán pedig végig játszott a vendéglátóknál. Az egykori debreceni Kiss Zoltán a 75. percig volt a pályán a vendégeknél. Skóciában Balogh Jánost nem nevezték a Hearts-Kilmarnock találkozóra, Svájcban Vanczák Vilmos végig pályán volt a Sionban a St. Gallen 2-0-s legyőzésekor. Ausztriában Bodnár László sérülése miatt nem léphetett pályára a Mattersburgot 2-0-ra legyőző Salzburgban, Waltner Róbert szintén nem kapott szerepet a vendégeknél. Az Innsbruckban 3-0-ra nyerő Austria Wienben Sáfár Szabolcs a kispadon kapott helyet, míg a LASK ellen 1-1-es döntetlent játszó Sturm Grazban Szabics Imre végig pályán volt.

Németh Krisztián gólja