Vívás

Nemcsiknek gond van a hozzáállásával - Kovács Tamás

A magyar férfi kardválogatott szövetségi kapitánya azt látta Nemcsik vívásán, mintha nem lenne edzésben, ezért kitette őt a nemzeti csapat keretéből.

Két magyar jutott be a legjobb nyolc közé vasárnap a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix-n: Decsi Tamás hetedik, Lontay Balázs pedig nyolcadik lett. A Digi Sport Reggeli Start című műsorának Kovács Tamás volt a vendége. A magyar férfi kardválogatott szövetségi kapitánya szerint nem elérhetetlen dolog az olimpiai szereplés.

Óriási feladat van a kardcsapat előtt, ötbe kell lennünk, jelen pillanatban 11. helyen vagyunk. Jól bírják a tempót, bár 1-2 versenyző fásultabban mozog. Az igazi kvalifikáció április 30-án Athénban kezdődik. Be kell hoznunk azt a hátrányt, amivel a munkában lemaradt a válogatott. Ehhez több hónap kell, remélem nem fognak sérülések hátráltatni, mint Iliász Nikolásznál. Nemcsik Zsolt Olaszországban él, nem tudom kontrollálni, hogy milyen munkát végez. Azt láttam a vívásán, mintha nem lenne edzésben, így egy magyar kardvívó nem kaphat ki, ilyen hozzáállással nem. Demoralizálja a többi versenyzőt is, ezért ki is került a csapatból, mivel a három legutóbbi versenyén az első mérkőzésén kapott ki. Mindenképpen eredmény kell, hogy bekerüljön a csapatba, azt szeretném, hogy itthon készüljön velünk, mert ellenőrizhetetlen a munkája. Lábmunkában el vagyunk maradva a világtól, a kezünk is lemarad, és taktikában is van hátrányunk" - mondta a MOB egykori sportigazgatója.