Premier League

Lampard duplázott, a Chelsea győzött

Torres ezúttal sem talált be a Chelsea mezében a kapuba

Frank Lampard duplájával és John Terry fejesével 3-1-re győzött a Chelsea a Blackpool otthonában az angol bajnokság 29. fordulójának hétfő esti záró találkozóján. A találkozón mindkét együttes rengeteg helyzetet puskázott el, de a Kékek végig fölényben játszottak, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. Carlo Ancelotti együttese kezd felzárkózni az élbolyra, és egy mérkőzést még pótolnia kell.

Premier League, 29. forduló:
Blackpool-Chelsea 1-3 (0-1)
Gólszerző: Puncheon (86.), illetve Terry (20.), Lampard (63. - tizenegyesből, 66.)

A Chelsea előtt adódott a mérkőzés első helyzete, a 3. percben Frank Lampard jobb oldali szabadrúgását Essien sarokkal továbította volna Torresnek, de a spanyol nem érte el.

Nagyrészt a Blackpool térfelén ment a játék, bár valódi gólhelyzetig alig jutott el a Chelsea, a vezetést így is megszerezte: a 20. percben Lampard jobb oldali szögletét John Terry fejelte Kingson kapujába (0-1).

A gól után még aktívabban futballozott a Chelsea, előbb Torres, majd Bosinwga lövése veszélyeztette a hazai kaput. Fél óra elteltével kezdett feléledni a Blackpool, a 33. percben Bettie vágott ki egy szólót, majd a tizenhatos vonaláról jobbal ellőtte, Cech kapufára tolta a labdát. A következő percekben a Kékek szorultak be kapujuk elé, de Cech bravúrjainak és a védelemnek köszönhetően megúszták kapott gól nélkül.

A második felvonás elején Drogba csapott volna le egy beadásra, Beattie hátulról elkaszálta, de Mike Dean bíró nem fújt büntetőt, az elefántcsontparti támadót viszont néhány perccel később le kellett cserélni. 10 perccel később viszont Evatt Kalouval szembeni szabálytalanságánál már a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, Lampard pedig nem hibázott (0-2).

Frank Lampard

Hat perccel később Frank Lampard akcióból is betalált, Kalou passzolt az üresen lévő középpályáshoz, aki a hálóba gurította a labdát (0-3). A védők teljesen lemaradtak, az első játékrész második felében egyenrangú ellenfele volt a Blackpool a Chelsea-nek, de a tizenegyes után összeomlott Ian Holloway csapata.

Carlo Ancelotti csapata háromgólos előnyben is támadott, mindkét együttes védekezése kinyílt, végül a Blackpool szépített, Bosingwa labdaeladása után a ziccert Puncheon belőtte (1-3).

A lefújásig már nem változott az eredmény, bár mindkét csapat rengeteg helyzetet dolgozott ki, és puskázott el - ami elsősorban a védelmeknek róható fel - a Chelsea összességében megérdemelten gyűjtötte be az értékes három pontot. A Kékek továbbra is negyedikek a tabellán, de már látótávolságon belülre kerültek a Manchester United-Arsenal-Manchester City hármashoz képest, és egy mérkőzést pótolniuk kell még (az Arsenalnak is).

Fernando Torres gólcsendje ugyanakkor ezen az estén sem tört meg, a spanyol csatár még adós a gól(okk)al új klubjában, és azzal a teljesítménnyel, amiért 50 millió fontot fizetett Roman Abramovics.