Galéria

Az oslói északi sí-világbajnokság képekben

  • VNA

Vasárnap ért véget Oslóban az északi sí-világbajnokság. Az esemény lezárásaként a magyar sífutók által készített fényképekből válogattunk.

A magyar sífutó válogatott tagjainak köszönhetően az Oslóban vasárnap véget ért világbajnokság életképeit mutatjuk meg Nektek. Álljon itt egy rövid képes beszámoló a parádés hangulatot hozó verseny hátterében történtekről. A fotókat ezúton is köszönjük Viczián Verának.

1. A norvég sífutók az ország legnépszerűbb sportemberei, Marit Björgen, Therese Johaug és Petter Northug a csapat vaxkamionját is "beteríti".

A norvég sífutó válogatott vax kamionja az oslói világbajnokságon

2. A magyar csapat sífutói is felvonultak a megnyitón, ahol már sejteni lehetett, hogy parádés hangulat alakul ki a versenyek másfél hete során.

A magyar sífutó válogatott a világbajnokság megnyitóján Oslóban

3-4-5. A norvég szurkolók egy része kint éjszakázott a Holmenkollen környékén, a mínusz fokok sem zavarták őket abban, hogy jól érezzék magukat. Életképek a "lelátóról"...

Norvég szurkolók a túlélés jegyében - Oslo 2011

 

Oslo 2011 - norvég szurkolók kompozíciója

 

Norvég zászlóerdő a pálya szélén

6. Sífutásban sok múlik a megfelelő vax kiválasztásán, nem csoda, ha a nagy csapatok fejenként 40-50 léccel és 1-2 vaxmesterrel dolgoznak egy ilyen világeseményen.

Verseny előtti feladat a lécek tesztelése - Oslo 2011

7. A magyar sífutó csapat mosolygós tagjai: balról Kónya Ádám, Gombos Károly, Cseke Csaba és Pálfy Máté.

Oslo 2011 - magyar férfi sífutók a pálya mellett

8. A záró napon 150.000 néző tombolta végig Petter Northug sikerét, de már az első héten is tömött lelátó várta a selejtezőket a vb-n.

Oslo 2011 - életkép a stadionból