Real Madrid

Ronaldo sérülése nem csökkentette az ambíciónkat – José Mourinho

Győzelmi kényszerrel a vállán, és a sérült Cristiano Ronaldo nélkül lép pályára a Real Madrid este a Racing Santander otthonában a Primera División 27. fordulójában, mivel a listavezető Barcelona hozta a Zaragoza elleni kötelező győzelmet, így ideiglenesen 10 pontra nőtt a katalánok előnye.

José Mourinho - Fotó: AFP
José Mourinho több kulcsjátékosát lesz kénytelen nélkülözni a ma este 21 órakor kezdődő Racing Santander elleni mérkőzésen. A héten ugyanis Cristiano Ronaldo, Fernando Gago és Álváro Arbeloa felkerült a maródiak névsorára.

Cristiano sérülése miatt nem lettek kisebbek az ambícióink, nélküle is képesek vagyunk nyerni Santanderben. Remek keretünk van, olyan játékosokkal, akik nap mint nap a legjobbjukat nyújtják” – mondta a klub televíziójának a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón.

A portugál arról is beszélt, hogy szerinte az ellenfelük nagyon motivált lesz, a Santander nemrég érkezett edzőjének ugyanis nem kellett sok idő, hogy beilleszkedjen.

Bármelyik játékos megsérülhet, Gago pénteken a Real C csapata elleni edzőmeccsen sérült meg és egy hónapot kell kihagynia. Arbeloa háta nem egészséges, Ronaldo pedig épp egy gólba sérült bele. Kaká elmondta, hogy fájdalmakat érez, és ez boldogtalanná teszi, amitől nem tud 100%-ban a játékra figyelni.  Ezért úgy döntöttünk, hogy csak akkor tér vissza, ha teljesen egészséges lesz” – tette hozzá Mourinho.

A tréner végül az ősi rivális Barcelona edzőjéről beszélt. Jobbulást kívánt a hátproblémákkal küszködő Guardiolának, mondván az ember sokkal fontosabb, mint az edző.