Serie A

Komanék kikaptak hazai pályán a Cesenától

A szünet környékén mintha pályán sem lett volna a Sampdoria védelme

Az olasz bajnokság 28. fordulójának első mérkőzésén a Sampdoria a Cesenát fogadta. A hazai együttesben Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is a padon kapott helyet. A középpályás ugyan viszonylag korán beállhatott, de sok öröme nem volt, a védelmük nagy hibái után ugyanis néhány gyors góllal eldöntötte a mérkőzést a Cesena a szünet környékén, így hiába kaptak még egy kis bírói segítséget is a végén, nem tudtak felállni.

Giaccherini gólöröme a Milan ellen

Az első félidő nagy része kissé lassan telt, a legnagyobb lehetőség a 30. percben alakult ki, amikor Biabiany Maccaronétól kapott nagyszerű labdát, de ziccerből valahova a nézőtérre küldte. A
37. percben lépett pályára Koman Vladimir Palombo sérülése miatt, és nemsokára egy távoli lövéssel is megpróbálkozott, ami azonban elkerülte a kaput.

A vezetést a Cesena szerezte meg a 43. percben. Parolo Guberti labdavesztése után húsz méterről lőtt Curci kapujának jobb oldalába. (0-1)

A második félidőt rögtön két újabb góllal kezdték a vendégek. Giaccherini egy balról jövő beívelést lőtt a hosszú oldalról a jobb oldali kapufára, onnan pedig befelé pattant a labda. (0-2) A csatár gyorsan duplázott, a bizonytalankodó Gastaldellótól vette el a játékszert, egyedül mehetett a kapura, és nem is hibázta el a ziccert. (0-3)

A folytatásban a Cesenának természetesen semmi oka nem volt arra, hogy kapkodjon, a Sampdoria pedig képtelen volt arra, hogy gólhelyzeteket alakítson ki. Így a 83. percben némileg váratlanul szépítettek a hazaiak. Egy bal oldalról elvégzett szabadrúgást Antonioli kiejtett a kezéből, Volta pedig kihasználta a lehetőséget. (1-3)

Az utolsó pillanatokban még az egyenlítéshez is közel kerültek Komanék, miután Volta a földre került a Cesena tizenhatosán belül, a játékvezető pedig általános meglepetésre a tizenegyespontra mutatott. Maccarone belőtte a büntetőt, de a hátralévő időben többre már nem maradt ideje a Sampnak, így maradt a 2-3.

Serie A, 28. forduló:

Sampdoria - Cesena 2-3 (0-1)
gólszerzők: Volta (83.), Maccarone (92.-tizenegyesből), illetve Parolo (43.), Giaccherini (46. 48.)

Sampdoria: Curci - Ziegler, Lucchini (Volta 46.), Gastaldello, Zauri, Dessena, Palombo (Koman V. 37.), Mannini, Guberti (Macheda 61.), Maccarone, Biabiany.

Cesena: Antonioli - Santon, Pellegrino (Benalouane 54.), Von Bergen, Lauro, Caserta, Colucci, Parolo, Giaccherini (Piangerelli 89.), Malonga (Rosina 72.), Jimenez.