Alpesi sí

Ismét szlalomot nyert Mario Matt

  • VNA

Sorozatban második szlalom versenyét nyerte meg Mario Matt, aki pályafutása 14. Világkupa versenyét nyerte Kranjska Gorán.

A férfi alpesi sí Világkupa sorozat vasárnap egy műlesikló versennyel folytatódott Kranjska Gorán. Az első futam után rendkívül szoros volt az állás, hiszen tizenkét síző is héttized másodpercen belül volt. A győzelmet végül az osztrák Mario Matt szerezte meg, aki pályafutása 14. Világkupa győzelmét aratta. Előnye azonban csupán kilenc századmásodperc volt a holtversenyben ezüstérmet szerző két meglepetés ember előtt. Az amerikai Nolan Kasper és az első futam után még vezető svéd Axel Baeck is pályafutásuk során először állhattak Világkupa verseny dobogóján.

A szakági Világkupáért harcoló francia világbajnok, Jean Baptiste Grange az első futamban rálépett egy kapura, így kiesett. Ugyanez történt a második futamban a 11. helyről induló Ivica Kostelic-csel is, a horvát síző ugyanakkor a szezonzáró lenzerheidei verseny előtt megőrizte 36 pontos előnyét a szakági Világkupa élén. Mario Matt számára szerencsét hoz a kranjska gorai helyszín, hiszen 2007-ben is tudott itt szlalom versenyt nyerni, most pedig banszkói sikere után sorozatban a második műlesikló versenyén sem talált legyőzőre. Kostelic a mostani kiesés ellenére továbbra is fölényesen vezeti az összetett Világkupát. A horvát sízőnek közel hatszáz pontos előnye van a svájci Dider Cuche és a norvég Aksel Lund Svindal előtt. Az idei Világkupa sorozatból a férfiaknál még hét verseny van hátra.

Műlesiklás – Kranjska Gora
1. Mario Matt (AUT) 1:49,14
2. Kasper Nolan (USA) 1:29,23
3. Axel Baeck (SWE) 1:49,23
4. Andre Myhrer (SWE) 1:49,49
5. Manfred Moelgg (ITA) 1:49,93
6. Mitja Valencic (SLO) 1:50,14

Összetett Világkupa állása:
1. Ivica Kostelic (CRO) 1307 pont
2. Didier Cuche (SUI) 725 pont
3. Aksel Lund Svindal (NOR) 722 pont
4. Silvan Zurbriggen (SUI) 703 pont
5. Carlo Janka (SUI) 674 pont