NBA

Háromszori hosszabbítás után nyert a New Jersey Londonban

A Utah szintén hosszabbítás után tett pontot hosszú hazai vereségsorozatára

A legnagyobb csapatok ugyan nem léptek pályára az NBA szombati játéknapján, de azért így is bőven történtek érdekességek. A New Jersey és a Toronto pédául csak háromszori hosszabbítás után tudta eldönteni, hogy melyikük a jobb. A Utah-nak is túlóráznia kellett, de ezt könnyedén bevállalták, hogy lezárhassák végre hosszú hazai vereségsorozatukat. A Denver hét meccsből másodszor kapott ki Anthony távozása óta.

Az NBA európai hétvégéjének részeként Londonban rendezték a New Jersey-Toronto mérkőzést, ami az egyébként is különleges helyszín mellett még a szezon eddigi legpontgazdagabb találkozójaként is bevonul az emlékkönyvekbe. Igaz, a 137-136-os győzelemhez háromszori hosszabbításra volt szükség. Ez persze más szép statisztikák létrejöttét is elősegítette. Összesen hárman értek el például legalább harminc pontot (Bargniani 35, DeRozan 30 a Raptorsból, Lopez 34 a Netsből), a New Jerseyben hárman is dupla duplát produkáltak, Lopez pedig 8 blokkot is kiosztott.

A hosszúságától eltekintve egyébként közepesre sikerült a mérkőzés, és valószínűleg erre számítottak az angolok is, akik finoman szólva nem toltötték meg az O2 Arénát. Talán, ha az NBA nem a Keleti Főcsoport aljáról küldött volna nekik két csapatot...

A Utah otthon játszhatott, de ez mostanában inkább kényelmetlen volt nekik, mint hasznos. Az utóbbi hét hazai meccsüket elvesztették, ideje volt tehát, hogy megszakítsák a sorozatot. A rendes játékidő nekik sem volt elég ehhez, főleg a gyengére sikerült harmadik negyed miatt. Az utolsó másodpercekben így is vezettek, de Thornton adott még egy lehetőséget a Sacramentónak. Aztán a ráadásban már nem volt kérdés a hazai győzelem, főleg Raja Bell távoli dobásainak köszönhetően. Csapata és a meccs legeredményesebbje egyébként Al Jefferson lett 27 ponttal, de az egész Jazz-kezdő és a padról Miles is eljutott legalább 12 pontig. A túoldalon hiába gyűjtött be Cousins 18 lepattanót és szerzett 18 pontot, a hosszabbításban büntetőket hibázott, így kikapott a Kings.

A Denver Nuggets szombaton játszotta a hetedik mérkőzését azóta, hogy Carmelo Anthony New Yorkba igazolt, és meglepő módon az előző hatból ötöt megnyertek. A hatodik győzelem azonban egyelőre nem jött össze, a Los Angeles Clipperstől ugyanis kikaptak. Nene (25 pont, 14 lepattanó) kivételével az egész csapat rosszul játszott, hiába nyerték ugyanis vastagon a lepattanózást (56-37-re), a kosárlabdát pontokra mérik, azt meg jó dobásokból lehet szerezni. Nos, mezőnyből pocsék volt a Nuggets (39 %), ezen belül a hárompontos vonalon túlról még rosszabb (21 %), és a büntetőzéssel sem kell dicsekedniük (61 %). Pontgyártásban tehát - az egyébként szintén csak közepes - Clippers volt a jobb, Bledsoe 20, Griffin 18 pontot íratott a neve mellé.

NBA, szombati eredmények:

Washington Wizards-Minnesota Timberwolves 103-96
Houston Rockets-Indiana Pacers 112-95
Portland TrailBlazers-Charlotte Bobcats 93-69
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 100-94
Utah Jazz-Sacramento Kings 109-102 - hosszabbítás után
New Jersey Nets-Toronto Raptors 137-136 - háromszori hosszabbítás után