Anglia

Az Ipswich rangadót nyert, Fülöp a meccs embere lett

  • MTI

Az Ipswich Town kétgólos győzelmet aratott a Cardiff City otthonában az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a vendégek szombati sikerében pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Fülöp Márton kapus.

A magyar válogatott hálóőre számos kiváló védésével azt is kivívta, hogy a meccs embere lett. A csapat másik magyarja, Priskin Tamás a 84. percben csereként lépett pályára.

"Minden összejött Cardiffban. Tévés meccs volt, a SkySport ezt választotta, és nagyon jól ment a védés, életem legjobban sikerült meccsei közé tartozik a tegnapiAz emberben általában marad némi hiányérzet akkor is, ha nem kap gólt, egy rossz mozdulat, kisebb hiba miatt, de most tényleg minden sikerült. Nem egy esetben a szerencsére is szükség volt, de hat-hét alkalommal kimondottan nagy bravúrt sikerült bemutatnom, a Cardiff az első félidő után gólokkal vezethetett volna a helyzetei alapján. Tényleg sikerült elkapni a fonalat, ezért is választhatott a tévécsatorna a meccs emberének, pedig Jimmy Bullard két szép bombagóllal döntötte el a mérkőzést" - nyilatkozta Fülöp Márton az MTI-nek.

Az Ipswich Town mostani sikere ellenére csak 14. helyen áll a bajnokságban, míg a legyőzött rivális harmadik.