La Liga

Ölték a focit Pintérék a Nou Campban - videó

A Barcelona Keita góljával győzte le a végig bekkelő Zaragozát, amely csak a nagy zakó elkerülésére hajtott a Nou Campban.

KEita gólja - Fotó: AFP

Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy Josep Guardiolát bent tartották a kórházban lumbágója miatt, a katalán mester mégis ott ült a kispadon a Zaragoza ellen. A vezetőedző mellett kapott helyet a kispadon Busquets, Abidal, Iniesta és Villa is, tartalékolva már a hétközi Arsenal elleni BL-visszavágóra. A Zaragozában viszont kezdőként kapott szerepet a magyar válogatott középpályása, Pintér Ádám. A vendégek gyakorlatilag öt védővel, négy középpályással és egy támadóval álltak fel, ez meg is határozta a játék menetét.

Az első komoly helyzet mégis a Zaragoza előtt adódott, Piqué mentett önfeláldozóan a kiugró Bertolo elől. A 14. percben Maxwell lépett ki a bal oldalon, de lövése szögletre pattant egy védőről. A 19. percben Pedro 16 méteres kapáslövését ütötte ki Doblas, a nyomás folyamatos volt a Zaragozán, úgy tűnt, csak idő kérdése mikor szerez gólt a Barca. Két percre rá Xavi is megtornásztatta a vendégek kapusát, aki azonban ekkor is a helyén volt. A 26. percben Messi forgatta meg a védőket a jobb oldalon, beadását Krkic azonban a kapus kezébe fejelte. Fél óra elteltével Keita 6 méterről a hálóba fejelt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt, pedig nem tűnt annak a szituáció. A 37. percben már Piqué is az ellenfél védővonalában várta a labdát, amit meg is kapott, de kicsit hosszan vette át azt, így odalett a lehetőség. Öt perccel az első félidő vége előtt ismét Xavi lőtt, Doblas azonban újra jó helyen volt. Egészen a 43. percig bírta az őrült nyomást a Zaragoza: ekkor Messi viharzott el a jobb oldalon majd középre passzolt Keitához, aki 7 méterről a kapuba passzolt (1-0). Ezzel egygólos előnyre tett szert még a szünet előtt a katalán csapat, teljesen megérdemelten.

A fordulás után ismét Bertoloé volt az első helyzet, de a 9 méterről kapu mellé lőtt. Az 55. percben Piqué közvetlen közelről fejelt, de Doblas fantasztikus reflexszel védett. Egy percre rá lecserélték a jól küzdő Pintért, helyére az egykori brazil válogatott Edmilson állt. Egy óra elteltével Sinama-Pongolle ugrott ki, de Valdést találta el lövése. A játék képe továbbra sem változott, a Barcelona több mint 75%-ban birtokolta a labdát. A 70. percben ismét Doblas volt a főszereplő, a csereként beálló Villa éles szögből leadott lövését hárította. A Zaragoza továbbra sem tűnt úgy, hogy hajtana az egyenlítésért, inkább a nagy zakót szerették volna megúszni. Negyedórával a vége előtt ismét Maxwell veszélyeztetett 20 méterről, majd a kapus által kiütött labdát Villa lőtte fölé. A mérkőzés érdemi része ezzel véget is ért, mondhatjuk, mindkét csapat elérte a célját: a Zaragoza megúszta a kiütést, a Barcelona pedig begyüjtőtte a három pontot.

Spanyol bajnokság 27. forduló

FC Barcelona-Real Zaragoza 1-0

Gólszerző: Keita (43.)