Biatlon világbajnokság

Német siker a női sprintben is - Neuner a világbajnok

  • VNA

Arnd Peiffer győzelme után a női sprintben is német siker született, Magdalena Neuner nyolcadszor lett világbajnok.

Magdalena Neuner lő a biatlon világbajnokságon.
A biatlonosok Hanti-Manszijszkben zajló világbajnokságán a hölgyek 7,5 km-es sprint versenyében német siker született. A győzelmet a szokásától eltérően ezúttal hibátlanul célzó Magdalena Neuner szerezte meg, aki ezzel párhuzamosan hozta remek sífutó formáját. A második lövészet után még így is alig 4,2 másodperc volt Neuner előnye a finn Kaisa Mäkäräinen előtt, aki szintén mind a tíz korongot leszedte a lőállásban. Az utolsó kilométeren azonban Neuner gyorsabban futott, így jelentős előnyt szerzett a vasárnapi üldözéses futamra.

„A második körben nagyon fájt mindenem, a combjaim valósággal égtek a terheléstől. A vegyes váltóban könnyebbnek éreztem a pályát. Tudtam, hogy hiba nélkül kell lőnöm ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt. A legjobbamat adtam ezúttal is” – nyilatkozta a 24 esztendős Neuner a versenyt követően.

A harmadik helyen a szám olimpiai bajnoka, a szlovák Anasztazija Kuzmina végzett, aki szintén remekül futott, de egy lövőhibája miatt (az első hatban végzők közül csak ő hibázott egyedül) büntetőkörre kényszerült, így pedig 40 másodperccel kapott ki Neunertől. A biatlonosoknál a világbajnokság eredményei is beleszámítanak az összetett Világkupába, ahol változás történt a sprint verseny után az élen. Az eddigi éllovas német Andrea Henkel ugyanis csak a húszadik lett, így az ezüstérmes Mäkäräinen megelőzte őt.

Női sprint (7,5 km) végeredmény:
1. Magdalena Neuner (GER) 20:31,2 (0)
2. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +12,2 mp (0)
3. Anasztazija Kuzmina (SVK) +40,0 mp (1)
4. Olga Zajceva (RUS) +47,7 mp (0)
5. Helena Ekholm (SWE) +1:01,0 (0)
6. Jekatyerina Jurlova (RUS) +1:16,3 (0)